HDP'li Botan hakkında 7 yıl hapis istemi

HDP'li Botan hakkında 7 yıl hapis istemi

Van'da, HDP Van Milletvekili Lezgin Botan hakkında Kamu görevlisine görevinden ötürü hakaret etmek suçlarından 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

HDP Van Milletvekili Lezgin Botan hakkında, Suç örgütlerinin isimlerini kullanarak tehditte bulunmak ve Kamu görevlisine görevinden ötürü hakaret etmek suçlarından 3 yıldan 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin Anayasa`da değişiklik yapılmasını öngören kanunun Resmi Gazete`de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle, milletvekilleri hakkındaki dosyaların gönderildiği adliyelerde davaların açılmasına devam ediliyor.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, Anayasa değişikliği kapsamında dokunulmazlığı kaldırılan HDP milletvekili Botan`ın 21 Mayıs 2015`te Çatak`ta yaptığı konuşmada eski Çatak Kaymakamı Uhut Emre Koyuncu`ya tehdit ve hakarette bulunduğu iddiasıyla başlattığı soruşturmayı tamamladı. Hazırlanan iddianame, Van 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

7 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

İddianamede, yaptığı konuşmalarda Koyuncu`ya tehdit ve hakarette bulunduğu ileri sürülen Botan`ın, Suç örgütlerinin isimlerini kullanarak tehditte bulunmak, Kamu görevlisine görevinden ötürü hakaret etmek suçlarından 7 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

İddianamede, Van milletvekili olarak görev yapan Botan`ın suç tarihinde yaptığı konuşmada Koyuncu`yu kastederek, Sen de onurlu, namuslu davran o meslekten ayrıl. Namuslu adam gibi siyaset yap. Halkın demokratik iradesiyle seçilmiş muhtarlarımızı toplayıp jitemvari, Ergenekonvari... Ya kendinizi toparlayın ya da biz gerekeni yaparız. Ayın 7`sinde muhtarları kurşuna mı dizeceksiniz, bir Roboski mi yaşatacaksınız, katliamcı mısınız, katil misiniz? Burası Mezopotamya, bu dağlar da, Kato burada. Kato`dan geçmek öyle kolay değil, her baba yiğidin harcı değil, herkes haddini bilecek. şeklinde sözlerle alenen hakaret ettiğine yer verildi.



Başlık