Tarih: 24.01.2026 11:12

Altınordu'da İmam Hatip Camii Avlusuna Otomatik Tente Sistemi Kuruldu

Facebook Twitter Linked-in

Altınordu Belediyesi, İmam Hatip Camii Avlusuna Otomatik Tente Sistemi Kurdu

Altınordu Belediyesi, İmam Hatip Camii avlusuna kurduğu otomatik açılır-kapanır tente sistemiyle, vatandaşların ibadetlerini yağmur ve güneş gibi olumsuz hava koşullarından etkilenmeden daha rahat koşullarda yapabilmesini sağladı. İbadet alanlarını daha kullanışlı hale getiren çalışma, vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Dört Mevsim Kullanılabilir Alan

Altınordu Belediyesi, kent genelinde sürdürdüğü sosyal ve kamusal alan iyileştirme çalışmalarına bir yenisini ekledi. Vatandaşların ibadetlerini daha konforlu ve güvenli bir ortamda gerçekleştirebilmeleri amacıyla İmam Hatip Camii avlusuna otomatik açılır-kapanır tente sistemi kuruldu. Yağmur ve güneşe karşı koruma sağlayan sistem sayesinde cami avlusu dört mevsim kullanılabilir hale getirildi. Özellikle cuma ve cenaze namazlarında yoğunluk yaşanan avluda yapılan çalışma, cemaate daha rahat bir ibadet ortamı sundu. Otomatik sistem sayesinde hava koşullarına göre pratik şekilde açılıp kapanabilen tente, işlevselliği ve estetik yapısıyla dikkat çekiyor.

"Bugüne Kadar Yapılan Hizmetlerin En Güzeli"

Cami cemaati, yapılan çalışmadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İbadet için camiye gelen vatandaşlardan Mahmut Ocak, "Havalar yağmurlu olduğunda dışarıda namaz kılmak isteyenler çok zahmet çekiyordu. Çok güzel bir olay. Burada bugüne kadar yapılan hizmetlerin en güzeli bu. Allah razı olsun. Namaz kılınırken burada üzerimize yağmur yağmıyor. Yazın güneşten korunacağız" dedi.

"Herkes Memnun"

Bir diğer vatandaş Emin Temel ise, "Ben 27 yıldır buradayım. O günden bugüne ilk defa böyle bir hizmet oldu. Şimdi caminin her tarafında herkes ibadetini yapabiliyor. Burada cenaze oluyordu, insanlar ıslanıyordu. Herkes memnun" ifadelerini kullandı.

"Cenaze Namazı Kılınırken Islanma Sorunu Ortadan Kalktı"

Salih Karameşe de, "Bu sistem çok güzel oldu. Güneşten, yağmurdan korunuyoruz. Özellikle cenaze namazı kılınırken vatandaşlar burada yağmurda, karda ıslanmıyor. Namazını kılıp herkes rahat bir şekilde gidebiliyor" şeklinde konuştu.


Ordu,Altınordu Belediyesi

Ordu,Altınordu Belediyesi
belediye365.com


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —