Tarih: 05.10.2025 02:48

BAKAN TUNÇ, EDİRNE'DEKİ PROTESTODA İSRAİL'İN KÜRESEL SUMUD FİLOSU'NA SALDIRILARINA TEPKİ GÖSTERDİ

Facebook Twitter Linked-in

BAKAN TUNÇ: MİLLETÇE HEP BERABER FİLİSTİNLİ MAZLUMLARIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Küresel Sumud Filosu'nun 50'den fazla ülkenin vatandaşlarından müteşekkil olduğunu belirterek, "Denizleri yararak Gazze'ye ulaşmaya çalıştılar. Yaklaştıklarında maalesef yine barbar İsrail'in saldırılarıyla karşı karşıya kaldılar. Bütün uluslararası hukuk, deniz hukuku, Birleşmiş Milletler sözleşmeleri hepsi yok sayılıyor. Biz de mücadelemizi hem uluslararası hukuk nezdinde sürdüreceğiz hem de milletçe hep beraber Filistinli mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.

Edirne Eski Cami'de cuma namazı çıkışı, İsrail'in Küresel Sumud Filosu'na saldırılarına yönelik protesto düzenlendi. Protestoya katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, burada yaptığı konuşmada, İsrail'in sadece 7 Ekim 2023'ten bu yana değil, 100 yıldan beri Filistinlilere zulmettiğine dikkati çekti.

Filistinlileri topraklarından etmek ve ülkelerini işgal etmek için asırlık politika izleyen İsrail'in uluslararası hukuku sürekli ihlal ettiğini vurgulayan Bakan Tunç, Birleşmiş Milletler (BM) kararlarına da uymadığını söyledi.

Adalet Bakanı Tunç, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarının katliam ve soykırıma dönüştüğünü kaydetti. Saldırılarda 65 binden fazla Filistinlinin şehit edildiğini ifade eden Bakan Tunç, "Milyonlarca insan yerinden, yurdundan edildi. 100 bine yakın yaralı. Şehirler yerle bir edildi. İnsanlığın gözü önünde, dünyanın gözü önünde bir soykırım suçu işlendi." diye konuştu. Adalet Bakanı Tunç, yapılan ihlaller nedeniyle İsrailli terörist ve katliamcıların Uluslararası Adalet Divanı'nda yargı huzurunda yargılanmaya başladığını belirtti.

İSRAİL'İN ARTIK BİR DEVLET DEĞİL, TERÖR UYGULAYAN BİR YAPI HALİNE GELDİ

İsrail'in artık bir devlet değil, terör uygulayan bir yapı haline geldiğini dile getiren Bakan Tunç, "Uluslararası Adalet Divanının aldığı tedbir kararları, insani yardım önergeleri maalesef Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin gündemine dahi getirilemeden uygulamasız, etkisiz hale getirildi. Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin yakalama kararları, tutuklama kararları maalesef hiçe sayıldı. Uluslararası hukuk yok sayıldı." ifadelerini kullandı.

Bakan Tunç, uluslararası kuruluşların etkisiz olduğunu bütün dünyanın gördüğünü söyledi.

BAŞKENTİ DOĞU KUDÜS OLAN BİR FİLİSTİN DEVLETİ KURULUNCAYA KADAR BU MÜCADELEYE DEVAM

Türkiye'nin Filistin'in yanında olduğunu vurgulayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şöyle konuştu: "İsrail'in bu zulmüne karşı Türkiye olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde her platformda, 1967 sınırlarında bağımsız, egemen ve toprak bütünlüğüne sahip, başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin Devleti kuruluncaya kadar bu mücadeleyi desteklemeye devam edeceğiz. Eninde sonunda bu katliamcılar, mazlumları katleden bu teröristler, çocuk katilleri bir gün mutlaka bu mahkemelere çıkacak ve insanlık önünde hesap verecekler. Biz bunun için dua ediyoruz ve bunun için her türlü girişimi Türkiye olarak yapmanın gayreti içerisindeyiz."

DENİZLERİ YARARAK GAZZE'YE ULAŞMAYA ÇALIŞTILAR

Bakan Yılmaz Tunç, Sumud Filosu'nun denizleri yararak Gazze'ye ulaşmaya çalıştığını ifade etti. Filistin özgür oluncaya kadar mücadelenin süreceğini bildiren Bakan Tunç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sumud Filosu, 50'den fazla ülkenin vatandaşlarından müteşekkil. Denizleri yararak Gazze'ye ulaşmaya çalıştılar. Yaklaştıklarında maalesef yine barbar İsrail'in saldırılarıyla karşı karşıya kaldılar. Bütün uluslararası hukuk, deniz hukuku, Birleşmiş Milletler sözleşmeleri hepsi yok sayılıyor. Dünyanın gözü önünde bu gerçekleşiyor. Biz de mücadelemizi hem uluslararası hukuk nezdinde sürdüreceğiz hem de milletçe hep beraber Filistinli mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz. Filistin özgür oluncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz."

Basın açıklamasına Edirne Valisi Yunus Sezer, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.


Ankara,Adalet Bakanlığı
belediye365.com


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —