Tarih: 03.01.2026 14:06

Diyarbakır'da 17 ilçede kar nedeniyle kapanan kırsal yollar açılıyor

Facebook Twitter Linked-in

Diyarbakır'da yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan kırsal mahalle yollarının ulaşıma açılması için Büyükşehir Belediyesi ekipleri gece gündüz çalışma yürütüyor. Kent genelinde 17 ilçede sürdürülen çalışmalarda 433 vakaya müdahale edildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahalle yollarında ulaşımın kesintisiz sağlanması amacıyla karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Pazartesiden perşembeye kadar etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Bağlar, Kayapınar, Sur, Yenişehir, Kulp, Lice, Ergani, Silvan, Bismil, Çınar, Eğil, Çüngüş, Çermik, Dicle, Kocaköy, Hani ve Hazro ilçelerine bağlı kırsal mahallelerde kar kalınlığı yer yer 60 santimetre ile 2 metre arasında değişiyor.

Kırsalda Yoğun Mesai

Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, özellikle kar yağışının etkili olduğu kırsal mahalle yollarında kar temizleme ve yol açma çalışmalarına yoğunlaştı. Ekipler, yol açma çalışmalarını gece gündüz sürdürüyor. Zorlu hava ve arazi koşullarına rağmen çalışmaların aksamaması için iş makineleri ve personel dönüşümlü olarak sahada görev yapıyor.

433 Acil Vakaya Müdahale

Yürütülen çalışmalar kapsamında kar nedeniyle oluşan olumsuzluklara karşı ekipler, 112 Acil hattına düşen 433 vakaya müdahale etti. Kırsal mahallelerden gelen ihbarlar doğrultusunda yolları açan ekipler, başta sağlık hizmetleri olmak üzere acil durumlarda ilgili ekiplerin hasta vatandaşlara ve ihtiyaç noktalarına güvenli şekilde ulaşmasını sağladı.

Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahalle yollarında karla mücadele çalışmalarını sürdüreceğini açıkladı.


Diyarbakır,Diyarbakır Belediyesi
belediye365.com


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —