Tarih: 04.12.2025 11:36

Tarsus Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde 'Engelsiz Zumba' ile farkındalık yarattı

Facebook Twitter Linked-in

Tarsus Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı Gönüllü Birimi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında farkındalığı artırmak amacıyla Atatürk Gösteri Merkezi'nde "Engelsiz Zumba Etkinliği" düzenledi.

Engelleri Deneyimleyerek Anlamak
Katılımcılar, sandalyede oturarak ve bacaklarını kullanmadan gerçekleştirilen zumba çalışmasıyla, engelli bireylerin günlük yaşamda karşılaştıkları zorlukları deneyimleme fırsatı buldu.

Empati ve Dayanışma Vurgusu
Zumba eğitmenleri eşliğinde yüksek enerjiyle geçen etkinlik, fiziksel aktivitenin ötesinde toplumsal bilinç ve empatiyi artıran bir deneyim haline geldi. Katılımcılar, bu çalışmanın toplumsal sorumluluk duygusunu ve dayanışmayı güçlendirdiğini ifade etti.

Başkan Boltaç'tan 'Birlikte Güçlüyüz' Mesajı
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, engelli bireylerin yaşamın her alanında eşit koşullarda yer alması gerektiğini vurguladı. Boltaç, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü, hepimize düşen sorumluluğu yeniden hatırlatan çok önemli bir anlam taşır. Engelli bireylerimizin sosyal yaşamda eşit ve özgür bir şekilde var olabilmesi bizim için bir seçenek değil, zorunluluktur. Bugün gerçekleştirilen bu etkinlik, empatiyi büyütmek ve engelleri birlikte kaldırmak adına küçük ama oldukça anlamlı bir adımdı. Biz ancak birlikte güçlüyüz." dedi.

Tarsus Belediyesi, engelli bireylerin yaşam kalitesini yükseltmeye yönelik çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.


Mersin,Tarsus Belediyesi
belediye365.com


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —