1 Haziran'da 81 il pedal çevirecek... Türkiye genelinde dev bisiklet turu

1 Haziran

1 Haziran'da 81 il pedal çevirecek... Türkiye genelinde dev bisiklet turu

Türkiye’nin dört bir yanında binlerce kişiyi sağlıklı yaşam etrafında buluşturan Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu’nun 12’ncisi için geri sayım başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Bisiklet Federasyonu iş birliğiyle hayata geçirilen etkinlik, 1 Haziran'da 81 ilde eş zamanlı yapılacak.

İSTANBUL (İGFA) - Yeşilay’ın Türkiye Sigorta, Ziraat Katılım, Bisan ve Kahve Dünyası katkılarıyla düzenlediği 12. Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu, 1 Haziran 2025 Pazar günü 81 ilde yapılacak. Yeşilay şubeleri, spor kulüpleri, gönüllüler ve bisiklet tutkunlarının katılacağı etkinlikte 10 bini aşkın kişi pedal çevirecek.

Organizasyon, bağımlılıkla mücadele ve sağlıklı yaşam bilincini yaygınlaştırmayı hedefliyor.

İSTANBUL VE İLLERDE RENGARENK PARKURLAR

İstanbul etabı, Sepetçiler Kasrı’ndan başlayarak Yedikule, Edirnekapı, Balat, Unkapanı ve Eminönü güzergahını takip ederek yine Sepetçiler Kasrı’nda sona erecek. Diğer illerde ise şehirlerin önemli merkezlerinden geçen parkurlarda bisikletçiler sağlıklı yaşam için yarışacak. Her yaştan amatör ve profesyonel bisiklet severin katılımı bekleniyor.

Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Siret Albayrak, “2011’den beri geleneksel hale gelen tur, Yeşilay’ın sembol etkinliklerinden. Geçen yıl 13 bin 945 katılımcıyla rekor kırdık. Bu yıl daha fazla kişiye ulaşarak sağlıklı yaşam ve bağımlılıklardan arınmış bir gelecek için pedal çevireceğiz” dedi.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Genel Sekreteri Mehmet Sedat Fırat, “Yeşilay ile iş birliğimiz, bisikletin ulaşım ve spor aracı olarak yaygınlaşmasını sağlıyor. Bu tur, çocukları ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı hedefleyen anlamlı bir etkinlik” diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

RTÜK’te görev değişimi... Mehmet Daniş yeni başkan seçildi

Kadın sürücüleri cesaretlendiren proje

Türkiye’de animasyona büyük ilgi... 10 ayda 1,8 milyon izleyici salonlara akın etti

Bakan Bolat: Türkiye, 1,5 trilyon dolarlık milli gelirle üst lige yükseldi

İstanbul ve Antalya Avrupa'nın ilk 10'unda

Bursa'nın turizm kimliği 2050 vizyonuyla güçlendiriliyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey'den emeklilere destek sözü

Maltepe Belediyesi'nde kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi

Muş, Bitlis ve Erzurum Kadın Politikaları Müdürlükleri Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi

Kemerli Öğrenciler Kültür Evi'nde Tarihle Buluştu

İstanbul Maltepe’de minik eller toprağa can veriyor

Şuhut'ta Agria Patates Hasadı Son Aşamada

Türkiye ev sahibi oluyor... 500 bin konutun detayları belli oldu

Abay Kunanbayev Büstü Restorasyon Sonrası Yerine Yerleştirildi

İstanbul Maltepe’de minik eller toprağa can verdi