10 ilde 418 psikososyal çadır kuruldu

10 ilde 418 psikososyal çadır kuruldu

10 ilde 418 psikososyal çadır kuruldu

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesindeki 10 ilde oluşturulan 418 psikososyal destek çadırı ve 88 hastane sınıfında toplam 691 bin 284 öğrenci ile veliye ulaşıldığını bildirdi.

ANKARA (İGFA) - Depremin yaşandığı ilk günden itibaren arama kurtarma çalışmalarından barınmaya, sıcak yemek hizmetinden temel ihtiyaçların sağlanmasına çok sayıda başlıkta tüm birimleriyle seferber olan Millî Eğitim Bakanlığı, bölgedeki psikososyal destek faaliyetlerine devam ediyor.
 
Bu kapsamda, 'her şart altında eğitime devam' yaklaşımıyla deprem bölgesindeki illerde 418 psikososyal destek çadırı kurulduğunu belirten Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem sonrası hem öğrenciler hem de velilerdeki olumsuz duyguların etkilerini azaltmak için büyük çaba sarf ettiklerini kaydetti.

Bakan Özer, konuya ilişkin açıklamasında görevli öğretmen/psikolojik danışmanlar ile yürütülen çalışmalarla 418 psikososyal destek çadırı ve 88 hastane sınıfında bugüne kadar toplam 691 bin 284 öğrenci ve veliye ulaşıldığını dile getirdi. Bu sayının 277 bin 599'unun velilerden, 258 bin 19'unun öğrencilerden oluştuğunu belirten Özer, diğer taraftan 71 ilde de okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademesindeki öğrencilere psikososyal destek kapsamında "deprem psikoeğitim programı" uygulanacağını anımsattı.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: 10 ilde 418 psikososyal çadır kuruldu

Kayseri'de Diş Hastanesi Ek Binasına 4 Bin Kitap Kütüphanesi

İETT'den kalp sağlığı farkındalık çalışması

Maltepe Belediye Tiyatrosu 17. yılını “Hamlet” ile kutladı

İBB ÜST ÜSTE ÜÇÜNCÜ KEZ CDP “A LİSTESİ”NDE

İETT’DEN KALP SAĞLIĞI İÇİN FARKINDALIK ÇALIŞMASI

Türkiye–Arnavutluk ticaret hacmi 1 milyar doları aştı

Berkay'ın transparan sahne tarzı olay oldu

“Ailem” dizisinin ikinci sezonu tanıtıldı

Türkiye genelinde kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı!

Esentepe Gençlik Merkezi'nde Ara Tatil Etkinlikleri Düzenlendi

Bursa'da Düzenlenen Yarıyıl Şenliği Renkli Bir Finalle Sona Erdi

Bursa'da Çocuklara Yönelik Güvenli Yaşam Atölyesi Düzenlendi

KTO'dan “Orta Anadolu Üretim Havzası” vurgusu

Denizli'de Kent Market'ten 2025'te 155 Binden Fazla Kişi Yararlandı

Mamak Belediyesi, Kreş Eğitmenlerine Ara Tatilde Hizmet İçi Eğitim Düzenledi