12. İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kongresi Keçiören'de Başladı

12. İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kongresi Keçiören

TMMOB Makina Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen kongre, 25 Ekim'e kadar Yunus Emre Kültür Merkezi'nde sektör uzmanları, akademisyen ve mühendisleri bir araya getiriyor.

Türkiye'nin köklü iş sağlığı ve güvenliği buluşmalarından biri olan "12. İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kongresi ile Sergisi" Keçiören'de başladı. TMMOB Makina Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen etkinlik, 25 Ekim'e kadar Yunus Emre Kültür Merkezi'nde devam edecek.

Kongre İçeriği ve Katılımcılar

Kongrede sektör uzmanları, akademisyenler ve mühendisler; iş kazalarını önleme, meslek hastalıkları ve yeni güvenlik teknolojileri gibi kritik konuları ele alacak. Sergi alanında ise sektördeki en yeni ekipman, teknoloji ve hizmetler katılımcılara tanıtılacak.

Belediye Desteği ve Ev Sahipliği

Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Karadağ, kongreye ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını belirtti. Karadağ, işçi sağlığı ve iş güvenliği için sivil toplum kuruluşlarına destek vermeye devam edeceklerini ifade etti. Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özaslan'ın da bu alandaki çalışmaları desteklediği bildirildi.

Sektör Temsilcilerinden Mesajlar

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener, iş sağlığı ve güvenliği alanındaki farkındalığın artırılması gerektiğini vurguladı. TMMOB Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, mühendislerin ve teknik uzmanların iş güvenliği konusunda daha etkin rol üstlenmesi gerektiğini belirtti. Türk Tabipleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Alpay Azap ise meslek hastalıklarının önlenmesi ve sağlık çalışanlarının güvenliğinin artırılması için önemli adımlar atılması gerektiğini dile getirdi.

Kongre Oturumları ve Gündem

Kongrede dört ana oturum gerçekleştirildi. İlk oturumda ILO'nun İSG normları, iş güvenliği uzmanlarının görevleri ve asıl işveren-alt işveren ilişkilerinin İSİG üzerindeki etkileri ele alındı. İkinci oturumda dijital dönüşüm, yapay zekâ ve iş güvenliği konuları tartışıldı. Üçüncü oturumda kimyasal riskler ve iş hijyeni üzerine bilgiler verildi. Son oturumda ise kamu sektöründe İSİG uygulamaları masaya yatırıldı.

Kongrenin Devamında Ele Alınacak Konular

22-25 Ekim 2025 tarihleri arasında devam edecek kongrede, İSİG'deki örgütlenme süreçleri, dijitalleşme, yapay zekâ uygulamaları, esnek çalışma biçimleri ve taşeronlaşma gibi konular ele alınacak. İş kazalarının sebepleri, meslek hastalıkları ve çözüm önerileri tartışılacak, ulusal ve uluslararası dayanışmanın önemi vurgulanacak.

Protokol konuşmalarının ardından, iş güvenliği alanında faaliyet gösteren firmaların en yeni ekipmanlarını ve hizmetlerini tanıttığı sergi alanı ziyarete açıldı. Keçiören Belediyesi tarafından katılımcılara yemek ikramında bulunuldu.


Ankara,Keçiören Belediyesi

Ankara,Keçiören Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Van Büyükşehir Belediyesi, Gençlere Yönelik Yapay Zeka Eğitimi Başlatıyor

Diyarbakır'da Öğrencilere Çevre ve Sıfır Atık Eğitimi Veriliyor

Toroslar'da Anne Projesi Kapsamında Eş Zamanlı Eğitimler Düzenlendi

Amed Film Festivali dördüncü gününde yoğun ilgi gördü

Diyarbakır Belediyesi Eşbaşkanları Fransa'da Görüşmeler Gerçekleştirdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Fransa'nın Rennes Kentinde Atık Dönüşüm Modelini İnceledi

Okur-Yazar Buluşması Andırın'da Yazar Mustafa Köneçoğlu'nu Ağırlayacak

Eskişehir'de İnsan Hakları Günü'ne Özel Fransız Günleri Konseri

Eskişehir'de Gençler, Büyükelçilerle Avrupa Gündemini Konuşuyor

Mediterraneo Sergisi, Eskişehir'de Fransız Günleri Kapsamında Açıldı

Altınordu'da Dijital Ebeveynlik Semineri Düzenlendi

Güney Afrika Yerel Yönetimler Birliği Başkanı Stofile, Konya'da Başkan Altay ile Görüştü

Aydoğdu Mahallesi'nde Uyuşturucuyla Mücadele ve Rehabilitasyon İçin Kurumlar Bir Araya Geldi

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Meslek Lisesi Öğrencileriyle Buluştu

Bursa'da 'Kadın ve Edebiyat Söyleşileri'nde Menopoz Rehberi Konuşuldu