14 Mayıs seçimlerini yönetecek kadro belli oldu

14 Mayıs seçimlerini yönetecek kadro belli oldu

14 Mayıs seçimlerini yönetecek kadro belli oldu

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanlığı'na, görev süresi dolan Muharrem Akkaya yerine Ahmet Yener seçildi. YSK'da 14 Mayıs seçimlerini yönetecek kadro belli oldu.

ANKARA (İGFA) - Yüksek Seçim Kurulu'nda aralarında Başkan Muharrem Akkaya ile başkanvekili Erhan Çiftçi'nin de bulunduğu 5 üyenin görev süresi 24 Ocak'ta sona ermesi üzerine Yargıtay kontenjanından 3, Danıştay kontenjanından 2 kişi belirlendi.

Serdar Mutta, Talip Bakır, Feyzi Eroğlu, Ali Çopur ve İsmail Kalender, YSK'nın yeni üyeleri olarak seçildi.

Yemin töreninin ardından görev süresi devam eden üyeler Ahmet Yener, Mahmut Akgün, Ekrem Özübek, Orhan Usta, Ali Ürker ve Battal Öğüt ile yeni seçilen 5 üye arasında YSK Başkanlığı için seçim yapıldı. Gizli oyla yapılan seçimde en çok oyu alan Ahmet Yener yeni başkan oldu.

Bu arada YSK Başkanı Muharrem Alkaya da veda mesajı yayımladı.

Alkaya mesajında, "2016-2020 yılları arasında Yüksek Seçim Kurulu Üyesi olarak ve 2020 yılından bu yana da Yüksek Seçim Kurulu Başkanı olarak ifa ettiğim görevim bugün itibariyle sona ermektedir. 7 yıl süren görev sürem boyunca fedakârca görev yapan il, ilçe ve yurtdışı ilçe seçim kurulu başkan ve üyeleri ile merkez ve taşra teşkilatı personelimize şahsım ve Yüksek Seçim Kurulu adına teşekkürlerimi sunarım. Tüm mesai arkadaşlarımıza bundan sonraki hayatında sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim" ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İGFA

Ankara'da Baca Kapakları ve Yağmur Suyu Izgaraları Yol Seviyesine Getiriliyor

Ankara'nın 2050 Vizyonu İçin Çevre Düzeni Planı Kamuoyuna Tanıtıldı

Kayseri'de Millet Bahçesi ve Yeşil Alanlarda Tahribat Tepki Çekti

Kayseri'de 5 Bin Aileye Süt Yardımı: 5 Yılda 22 Milyon TL'lik Sosyal Destek

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Berat Kandili Mesajı Yayımladı

Uğur Mumcu, Ankara Kent Konseyi'nde Sanatla Anıldı

Yunusemre Belediyesi, Kadınlara Yönelik Yüzme Kurslarını Kış Döneminde de Sürdürüyor

Ardahan Belediye Başkanı Demir, Berat Kandili Mesajı Yayımladı

Toroslar Belediyesi Şubat Meclisi'nde Afetler ve Kalıcı Çözümler Gündemde

Eskişehir'de 65 Yaş Üstü Emeklilere Yönelik Destek Kartı Başvuruları Başladı

ESMEK Türk Sanat Müziği Korosu, Opera Sahnesi'nde Coşkulu Konser Verdi

Eskişehir'de 9. Geleneksel Mini Minikler Futsal Şenliği Sona Erdi

Toroslar Belediyesi, Sağanak Yağış Sonrası Sahada

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay'dan Berat Kandili Mesajı

Türk Hava Kuvvetleri’nden hayat kurtaran uçuş