14 Mayıs yasakları Resmi Gazete'de

14 Mayıs yasakları Resmi Gazete

14 Mayıs yasakları Resmi Gazete'de

YSK'nın 14 Mayıs 2023 günü yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde uygulayacağı seçim yasakları ve uygulamaları Resmi Gazete’de yayımlandı. Seçimlere katılacak 36 parti de aynı gazetede yayımlandı.

ANKARA (İGFA) - Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak seçimlerde YSK tarafından uygulanacak olan yasaklar yayımlandı.

  • Seçim günü sabah saat 06.00’dan gece saat 24.00’a kadar; alkollü içki satılması, içkili yerlerde ve umumi mahallelerde her çeşit alkollü içki satılması, verilmesi ve içilmesi yasak olacak.
  • Emniyet ve Asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiçbir kimse ateşli silah, patlayıcı maddeler, her türlü kesici, delici vb aletleri köy, kasaba ve şehirlerde taşıyamayacak.
  • Oy verme günü ve süresince kahvehane, kıraathane ve internet kafeler gibi bütün umumi eğlence yerleri kapalı olacak. Yalnızca eğlence yeri niteliği taşıyan lokantalarda yemek verilebilecek.
  • Seçim günü saat 18.00'dan sonra düğünler yapılabilecek.
  • Oy verme günü saat 18.00’a kadar radyolar ve her türlü yayın organları tarafından seçimler ve seçim sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorum yapılamayacak.
  • Saat 18.00 ile 21.00 arasında radyolarda ve her türlü yayın organlarında ancak YSK tarafından seçimlerle ilgili olarak verilecek haber ve tebliğler yayınlanabilecek.
  • Saat 21.00’dan sonra bütün yayınların serbest olacak. Ancak gerek görülmesi halinde saat 21.00’dan önce de yayınların serbest bırakılmasına YSK tarafından karar verilebilecek.
  • Ülke genelinde oy verme başlangıç ve bitiş saatleri 08.00 ile 17.00 arasında olacak.
  • Bir sandıkta oy kullanacak seçmen sayısı il ve ilçelerde 360 ila 380 kişi olacak. Köylerde seçmen sayısının 400'ü aşmaması halinde bir sandıkta oy kullanılabilecek.
  • Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalması halinde aynı hükümler 28 Mayıs 2023 tarihinde de uygulanacak.

Söz konusu kararın detaylarına ulaşmak için tıklayabilirsiniz.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: 14 mayıs yasakları resmi gazete'de

Korkuteli Belediye Başkanı Kemer'deki Meslektaşını Ziyaret Etti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kahramanmaraş'ta İncelemelerde Bulundu

Pendik'te Yüzme Şenliği ile Cumhuriyet Coşkusu

Geyve'nin Eşme ve Bayat Mahallelerine Spor Kompleksi Yapılıyor

Hamamözü'nde Gazze için yardım kermesi düzenlendi

Bağlar'da Deprem Sonrası Peyzaj Çalışmaları Tamamlandı

Kayseri'de 15 Mahalleye 213 Milyon TL'lik Yol Yatırımı İncelendi

Selçuklu Parkı'na Yeni Oyun Grupları Kuruluyor

Konya'nın Çeltik İlçesine 102 Milyon Liralık Kapalı Pazar Yeri Açıldı

Konuklu Mahallesi Şehir Yolu 30 Metre Genişliğe Ulaştı

Büyükşehir Akademi'de güz dönemi kayıtları tamamlandı

Kayseri'de 25 Milyon TL'lik Altyapı Çalışmaları Başladı

Sakarya'da Kasım Ayı Kültür Sanat Takvimi Açıklandı

Dulkadiroğlu'nda Hacı Osman Uğur Camii Hizmete Açıldı

Adalet Bakanı Tunç, Deprem Bölgesindeki Hukuki Süreçleri Değerlendirdi