GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

140 bin yaşlı evde bakılıyor

140 bin yaşlı evde bakılıyor

140 bin yaşlı evde bakılıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Bütünleşik Bakım Hizmetleri Modeli kapsamında, 140 bin yaşlı evde bakım hizmeti alıyor

ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden alınan bilgiye göre yaşlıların bakımlarını desteklemek amacıyla çalışmalar kapsamında Bütünleşik Bakım Sistemi ile yaşlılara yönelik hizmetler yaygınlaştırılıyor.

Bu kapsamda yaşlı bireylerin aileleri yanında bakım hizmeti almalarını sağlamak üzere evde bakım yardımına öncelik verliyor.

Yaklaşık 140 bin yaşlı birey bu yardımdan faydalandığı belirtilen verilere göre, yaşlı bireylere yönelik hayata geçirilen "gündüz hizmet merkezlerinde" psiko-sosyal rehabilitasyon, gündüz bakım ve evde destek hizmetleri de sunuluyor. Bu kapsamda, 2024 Ocak ayı itibarıyla 37 Gündüzlü Bakım ve Aktif Yaşam Merkezinde yaşlılara hizmet veriyor.

Yaşlı bakım kuruluşlarında, barınma, bireysel öz bakım, sağlık, sosyal destek-danışmanlık, psikolojik destek-danışmanlık, rehabilitasyon, sosyal aktivite, beslenme, temizlik gibi hizmetler de sunuluyor.

Öte yandan, 2016 yılında Türkiye'de ikamet eden ve sosyal hizmete ihtiyaç duyan 65 yaş üstü yaşlıların korunması ve desteklenmesi amacıyla, biyo-psiko sosyal bakıma ihtiyacı olanların yaşadıkları mekanlarda gerekli bakımlarının yapılarak yaşamlarını kolaylaştıran Yaşlı Destek Programı (YADES) başlatılmıştı. Bugüne kadar YADES projeleri ile 2022 yılı projeleri dahil olmak üzere, Ocak 2024 itibarıyla 7 yılda toplam 35 belediyede 61 farklı projeyle 87 bin 797 hanede 128 bin 491 yaşlı bireye ulaşıldığı kaydedildi.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: 140 bin yaşlı evde bakılıyor

4 şehire yeni kadın konukevi geliyor

Mehmet Murat Çalık’ın avukatından 'sağlık' gerekçeli tahliye çağrısı

İstanbul Bakırköy’de gastronomi rüzgârı esecek

İstanbul Büyükşehir'den öğrencilere karne şenliği

İstanbul'da İBB Bölgesel İstihdam Ofisi’nden kariyer fuarları

Bakırköylü çocuklar yaz boyunca spora doyacak!

BUSADER'den Van çıkarması

İstanbul Beylikdüzü’nde bilim rüzgârı esti

Süper Loto’da büyük ikramiye sahibini buldu

İçişleri'nden 'Sevenler'e 6 ilde 9 gözaltı!

BELGEM öğrencisi İtalya’da tıp fakültesi kazandı

Prof. Dr. Ümit Özdağ'dan mücadeleye devam mesajı: Nerede kalmıştık?

LÖSEV’in kahraman çocukları karne sevinci yaşadı

Ümit Özdağ'a hapis cezası ve tahliye kararı!

Tüketici Ürünleri Sektörü'nden son durum raporu: İnovasyonla büyüme çağrısı