16 ilde 'Millet İttifakı' adı kullanılamayacak!

16 ilde

16 ilde 'Millet İttifakı' adı kullanılamayacak!

14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere sayılı günler kala Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 16 ilde "Millet İttifakı" adının kullanılamayacağına karar verdi. CHP ve İYİ Parti 16 ilde fermuar modeliyle anlaşarak seçimlere girme kararı almıştı.

ANKARA (İGFA) - Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Millet İttifakı'yla ilgili önemli bir karar aldı. İttifakın fermuar modeli ile seçime gitme kararı aldığı 16 ilde “Millet İttifakı” isminin kullanılamayacağına karar verdi.

Hatırlanacağı gibi CHP 7, İYİ Parti de 9 ilde aday çıkarmamış; Gelecek, Deva, Saadet ve Demokrat partilerinin de CHP listelerinde olması dolayısıyla Millet İttifakı'nın 16 ilde tek parti logosu ile seçime girme durumu ortaya çıkmıştı.

YSK, bu illerde tek parti logosu ile seçime girilmesi durumunda "Millet İttifakı" adının kullanılıp kullanılamayacağı konusunu karara bağladı.

16 ilde “Millet İttifakı” isminin kullanılamayacağına karar verilirken, bu illerde sadece aday gösteren partinin logosu bulunacağı ve söz konusu partinin logosunun üzerinde “Millet İttifakı” ibaresinin yer almayacağı bildirildi.

YSK'nın bu kararına göre; 14 Mayıs’taki seçimde Çorum, Düzce, Batman, Van, Bartın, Adıyaman, Çankırı, Amasya ve Hakkari’de oy pusularında millet ittifakı yerine sadece CHP'nin parti logosu yer alacak. Aynı şekilde Gümüşhane, Bayburt, Aksaray, Yozgat, Muş, Bitlis, Erzurum illerinde de pusulada İYİ Parti logosu bulunacak.


Haber Kaynak : İGFA

Gazi Koşusu’na özel film ve yeni iş birliği tanıtıldı!

Gayrimenkulün finansal yol haritası Ankara’da çizildi

Mobil numara taşımada lider operatör

Bursa’da sağlıkta dijital dönüşüm... Karmaşık gerçeklik eğitimi başladı

İBB ders atölyelerinde başvurular başladı

Dr. Ağca İsrail’in İran’a yönelik saldırılarını yorumladı: İsrail'in hedefi rejim değil, nükleer program

İYİ Parti Mardin: İslam Devletleri İsrail zulmüne karşı birlik olmalı!

Önce gülümse sonra ‘Şutla’

Sessiz kalp krizine dikkat! Belirtiler grip sanılabilir!

5 ton çöp toplandı, güneş enerjisi kullanımı arttı

Tuğba Özay’dan “Kafes”e etkileyici klip

Elif Buse Doğan: Hayal ettiğimin hep bir adım ötesindeyim

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kabine sonrası önemli açıklamalar... Devlet aklıyla güçlü gelecek

Erkan Açıngül'den şiir ve müzik harmanı

Bayram boyunca 22 milyon fal yorumlandı