2025 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı

2025 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı

2025 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı

2025 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kurban satış ve kesim yerleriyle ilgili yeni düzenlemeler belirlendi.

ANKARA (İGFA) - Diyanet İşleri Başkanlığı’nca hazırlanan 2025 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ, 1 Mayıs 2025 tarihli ve 32887 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğ, 2025 Kurban Bayramı’nda ve 2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlanıncaya kadar geçerli olacak kurban kesim esaslarını, alınacak önlemleri ve ilgili diğer hususları kapsıyor.

Tebliğe göre, illerde vali veya görevlendireceği vali yardımcısı, ilçelerde ise Kaymakam başkanlığında; Müftülük, Sağlık Müdürlüğü, Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, Belediye ve Türkiye Diyanet Vakfı temsilcilerinden oluşan Kurban Hizmetleri Komisyonu kurulacak.

Komisyon, 6 Haziran’da başlayacak Kurban Bayramı için şehirlerde yeterli sayıda kurban satış ve kesim yeri oluşturacak.

Çevresel riskler ve halk sağlığı gözetilerek planlama yapılacak.

Kurban satış yerleri İstanbul’da bayramdan 15 gün, diğer illerde 1 ay önce hazır hale getirilecek. Kesim yerleri; hijyenik, dezenfekte edilebilir, aydınlatma ve havalandırması yeterli mekanlardan seçilecek. Kesimlerde “Kasaplık Belgesi” veya “Kurban Kesim Elemanı” sertifikası olanlar görev alacak. Çevre kirliliğini önlemek için atık yönetimi planı uygulanacak; atıklar sızdırmaz torbalarda toplanarak belediyelere teslim edilecek.

Tebliğ, kurbanlık hayvanların yaş ve türlerine ilişkin de düzenlemeler içeriyor. Kurbanlık olarak yalnızca koyun, keçi, sığır, manda ve deve kesilebilecek. Hayvanlara eziyet edenlere cezai işlem uygulanacak.

Söz konusu tebliğin detaylarına ulaşmak için tıklayabilirsiniz


Haber Kaynak : İGFA

Beylerbeyi Profiterol, Dubai’de üretime başladı

“Yetenek Sirkiniz” şovu nefesleri kesti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Sivas'ta Ziyaretler Gerçekleştirdi

Karaköprü'de Emekliler Yaşam Merkezi 760 Üyeye Ulaştı

Karaköprü'de Minikler ve Yıldızlar Taekwondo Turnuvası Düzenlendi

Cumhuriyet'in Kuruluşunda Basının Rolü İzmit'te Tarihsel Perspektifle Ele Alındı

KTÜ Akademisyeni ve Eğitim Yöneticisi, Yomra Belediye Başkanı'nı Ziyaret Etti

Bitki Doktoru İstanbullularla buluşuyor

İzmit'te Kar Mücadelesi Gece Gündüz Devam Ediyor

İzmit Belediyesi Karla Mücadele Çalışmalarını Sürdürüyor, Malta Mahallesi'nde Vatandaşa Yardım Etti

Manavgat Belediye Başkan Vekili Çiçek, LGS'de Derece Yapan Öğrencileri Kabul Ediyor

Kanada'dan tarihi adım

Çorlu Belediyesi Sivil Savunma Planı Bakanlık Onayıyla Yürürlüğe Girdi

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'ten 16 Ocak Basın Onur Günü Mesajı

Avrupa Herkes İçin Spor Birliği’nin Yeni Başkanı Doç. Dr. İrfan Kurudirek oldu