23. Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali yapıldı

23. Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali yapıldı

23. Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali yapıldı

Kültürlerarası İletişim Derneği TURSAK Vakfı proje ortaklığı ile düzenlenen; 23. Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali’nin Cumhuriyet paneli, Evangelische Akademie de gerçekleşti.

ANKARA (İGFA) - Hessen Eyaleti Bilim ve Sanat Bakanlığı, Frankfurt Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosluğu ve Kültürlerarası İletişim Derneği tarafından düzenlenen 23. Uluslararası Frankfurt Türk Filmleri Festivali tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yaşına özel düzenlenen; “Cumhuriyet ve Sinema” konulu panel, beyaz perdeye izini bırakmış çok sayıda ünlüyü ağırladı.

Türk sinemasının Cumhuriyet tarihindeki yeri ve gelişimi üzerine düzenlenen, Uluslararası Frankfurt Türk Filmleri Festivali başkanı Hüseyin Sıtkı’nın katılımıyla gerçekleşen; “Cumhuriyet ve Sinema”  paneli, seyircinin yoğun ilgisiyle karşılaşırken; sinema ve basın dünyasından birçok ünlü ismi de bir araya getirdi.

Sinema tarihinde önemli bir yere sahip olan Tamer Levent  panele katılırken, kalemi ve oyunculuklarıyla Türk sinemasına unutulmaz eserler bırakmış; Yüksel Aksu, Sennur Nogayla ve Fehmi Yaşar  da panelde yer aldı. Sinemaseverlerin ilgisiyle karşılaşan festival; Ece Uslu, Yosi Mizhari, Burhan Gün, Nilperi Şahinkaya, Yağız Can Konyalı, Gülçin Wilhem, Barış Gönenen, Kemal Hamamcıoğlu, Caner Ural, Seyhan Derin, Sennur Nogaylar, Yüksel Aksu, Fehmi Yaşar gibi önemli isimlerin katılımıyla devam ediyor. 

Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali, 16 Haziran gecesinde ALTIN ELMA ödülleri ile birlikte vefa ödülünü sahiplerine takdim edecek. Festivalin geleneksel olarak her yıl kaybettiğimiz sanatçılara verdiği ödül olan ‘Vefa ödülü” ise bu yıl 2008 yılında aramızdan ayrılan oyuncu Suna Pekuysal ile 2000 yılında aramızdan ayrılan oyuncu Ergun Köknar’ın oğulları Sait Ali Köknar'a verilecek.


Haber Kaynak : İGFA

Tarsus Belediye Başkanı Boltaç'tan 10 Kasım Mesajı

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Festivalde Üreticiler ve Vatandaşlarla Buluştu

Siber Suçlarla Mücadele Kapsamında 79 Şüpheli Yakalandı

Kocasinan Belediye Başkanı Çolakbayrakdar'dan 10 Kasım Mesajı

Dalgıç Polis Ekipleri Denizlerde ve İç Sularda Güvenlik ve Arama-Kurtarma Faaliyetlerini Yürütüyor

Mersin'de Polis Ekipleri Lösemili Çocukları Ziyaret Etti

Kocasinan'da Kentsel Dönüşümle 4.035 Aile Yeni Konutlarına Kavuştu

Karatay'da Öğrenciler İçin Ücretsiz Sinema Etkinliği

13. Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması'nın İkinci Gününde Şiir ve Direniş Konuşuldu

4. Uluslararası Tarsus Festivali İkinci Gününde Coşkuyla Devam Ediyor

Pendik'te Off-Road Yarışları Adrenalin Dolu Anlara Sahne Oldu

Mersin'de Turizm Sektörü Temsilcileri Uluslararası Tarsus Festivali'nde Buluştu

Aksaray'da 3 Bin 400 Metrekarelik Gençlik Merkezi Kaba İnşaatında Son Aşamaya Gelindi

Tarsus Festivali'nde 'Cumhuriyet'in 2. Yüzyılı'nda Eğitim' Söyleşisi Düzenlendi

Başkan Dinçer, Üniversiteli Gençlere Şehrin Tarihi ve Kültürel Mekanlarını Gezdirdi