26 ülkeden bakanlar 'Aile' için İstanbul'da buluşuyor

26 ülkeden bakanlar

26 ülkeden bakanlar 'Aile' için İstanbul'da buluşuyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ilan edilen 2025 Aile Yılı kapsamında 22-23 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek Uluslararası Aile Forumu'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Uluslararası Aile Forumu ile aile kurumunu tehdit eden küresel gelişmelere karşı güçlü ve ortak bir duruş sergileyeceklerini ve İstanbul'dan dünyaya ailenin korunmasına yönelik güçlü bir mesaj vereceklerini söyledi.

Söz konusu forumun aileyi güçlendirmek için uluslararası ölçekte verdiğimiz kararlı mücadelenin sembolü ve bir süredir yürüttüğümüz aile diplomasisi açısından önemli bir kilometre taşı olacağını ifade eden Bakan Göktaş, "Güçlü toplum, güçlü aileyle mümkündür" dedi.

Forumun, "Küreselleşen dünyada ailenin korunması ve güçlendirilmesi" temasıyla düzenleneceğini belirten Göktaş, "Aile kurumu insanlığın ortak değeridir. Biz de 26 ülkenin aileden sorumlu bakanlarını İstanbul'da buluşturacak bu forumla aile yapısının korunması ve güçlendirilmesine yönelik küresel iş birliği imkanlarını pekiştirmeyi hedefliyoruz." diye konuştu.

Ailenin sağlıklı bir toplumsal yapı için önemini vurgulayan Göktaş, İstanbul'dan dünyaya ailenin korunmasına yönelik güçlü bir mesaj vereceklerini söyledi.

Sağlam ve sağlıklı bir aile yapısının bugün ülkelerin en stratejik güç unsurlarından biri haline geldiğini belirten Bakan Göktaş, “Afetler, salgınlar gibi kriz dönemlerinde bu gücün önemini yaşayarak öğrendik. Aile kurumunu her türlü tehdide karşı koruma kararlılığımızı uluslararası ölçekte de sürdüreceğiz." dedi.


Haber Kaynak : İGFA

3. Amed Uluslararası Film Festivali Ödül Töreniyle Sona Erdi

Kayseri'de AVM'de İki Gün Süren Spor Etkinlikleri Düzenlendi

Sakarya'da Asfalt Seferberliği: Söğütlü Rüstemler Mahallesi'nde Yol Yenileme Çalışmaları Başladı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, Manisa'da Düzenlenen Cenaze Törenine Katıldı

LİMA Öğrencileri Şeb-i Arus Rotasında Kültür ve Maneviyatla Buluştu

Terme Miliç Sahili'ne Kadınlar Plajı Yapılıyor

Kartal Kavşağı ve Bağlantı Yolları Projesi için yapım ihalesi tamamlandı

Çand Amed, Kayyım Sürecinin Ardından Kültür-Sanat Merkezi Olarak Yeniden Doğdu

Sakarya Büyükşehir Sporcuları Judo ve Atletizmde Madalya Kazandı

Sakarya'da Engelli Bireyler İçin Kariyer ve İstihdam Günü Düzenlendi

Sakarya'nın Afet Eğitim Üssü SABİTEM'in İkinci Etap Çalışmaları Tamamlanıyor

Kahramanmaraş'ta 10 Bin Öğrenci Ücretsiz Deneme Sınavında Ter Döktü

Eskişehir'de İlçelerden Toplanan Atıklar Enerjiye Dönüşüyor

Kayseri'de Enerji Altyapısı ve Asfalt Çalışmaları Tamamlandı

Sakarya'da 'Ali Can ve Arkadaşları' Tiyatro Oyunu Çocuklarla Buluştu