2,8 milyar TL'lik evde bakım destekleri hesaplarda

2,8 milyar TL

2,8 milyar TL'lik evde bakım destekleri hesaplarda

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bakıma ihtiyacı olan tam bağımlı vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 2,8 milyar milyar TL Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara yatırmaya başladıklarını açıkladı.

ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, toplam 2,8 milyar TL tutarında evde bakım yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladıklarını duyurdu.

Bakan Göktaş, en önemli aile odaklı bakım hizmet modellerinden biri olan Evde Bakım Yardımı’nın 2006 yılında engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri düşüncesiyle başlatıldığını hatırlattı.

Göktaş, Evde Bakım Yardımı ile bakıma ihtiyaç duyan tam bağımlı yakınlarının bakımını üstlenen aile üyelerinin desteklenerek aile bütünlüğünün korunduğunu belirtti.

Evde Bakım Yardımı kapsamında hak sahibi başına aylık 5.097 TL ödeme yapıldığını ifade eden Bakan Göktaş, "“Bakıma ihtiyacı olan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 2,8 milyar TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladık. Hali hazırda 562 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanıyor. Türkiye Yüzyılı Vizyonumuz çerçevesinde Bakanlık olarak engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların şeffaf bir anlayışla sürdürülebilir olmasını çok önemsiyoruz. Bu kapsamda hiç kimseyi geride bırakmayan toplum vizyonumuz çerçevesinde geliştirdiğimiz bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleri ile toplumun her bir ferdine ulaşmayı sürdüreceğiz. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
 


Haber Kaynak : İGFA

Karaköprü'de Emekliler Yaşam Merkezi 760 Üyeye Ulaştı

Karaköprü'de Minikler ve Yıldızlar Taekwondo Turnuvası Düzenlendi

Cumhuriyet'in Kuruluşunda Basının Rolü İzmit'te Tarihsel Perspektifle Ele Alındı

KTÜ Akademisyeni ve Eğitim Yöneticisi, Yomra Belediye Başkanı'nı Ziyaret Etti

Bitki Doktoru İstanbullularla buluşuyor

İzmit'te Kar Mücadelesi Gece Gündüz Devam Ediyor

İzmit Belediyesi Karla Mücadele Çalışmalarını Sürdürüyor, Malta Mahallesi'nde Vatandaşa Yardım Etti

Manavgat Belediye Başkan Vekili Çiçek, LGS'de Derece Yapan Öğrencileri Kabul Ediyor

Kanada'dan tarihi adım

Çorlu Belediyesi Sivil Savunma Planı Bakanlık Onayıyla Yürürlüğe Girdi

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'ten 16 Ocak Basın Onur Günü Mesajı

Avrupa Herkes İçin Spor Birliği’nin Yeni Başkanı Doç. Dr. İrfan Kurudirek oldu

Çorlu'da Metruk Binalar ve Ruhsatsız Hurdacı Alanları Yıkılıyor

İzmit Belediyesi, Kıbrıs Gazilerini Ziyaret Etti

İzmit Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü 2025'te 150 Binden Fazla Vatandaşa Ulaştı