GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

3 Haziran'da pedala kuvvet!

3 Haziran

3 Haziran'da pedala kuvvet!

Türkiye Bisiklet Federasyonu 81 ilde İl Temsilcilikleri ile spor, ulaşım, sağlık, çevre ve İklim başlıklarında “Dünya Bisiklet Günü” başlığı altında bisikleti teşvik etmeye yönelik bisiklet sürüş etkinlikleri ile kutlamaya hazırlanıyor.

ANKARA (İGFA) - Dünya Bisiklet Günü, bisikletin kolay, uygun fiyatlı, temiz ve çevreye uygun, sürdürülebilir bir ulaşım aracı olarak faydalarına dikkat çekmek amacıyla her yıl 3 Haziran’da kutlanıyor.

Bisiklet kullanımı, daha temiz hava ve daha az trafik yoğunluğuna katkı sağlıyor. Beraberinde getirdiği sağlık kazanımları ile sağlık harcamalarını azaltıyor. Ekonomik büyümeyi teşvik eden, eşitsizlikleri azaltan ve iklim değişikliğiyle mücadeleyi güçlendiren sürdürülebilir bir ulaşım sistemi olan bisiklet Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine ulaşmada kritik öneme sahip. 

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından belirlenen "Yaşanabilir bir dünya için, bisikleti seçin" sloganıyla bisikletin sadece bir spor aracı olmanın ötesinde, sağlık, ulaşım ve çevre koruma ve iklim değişikliği ile mücadele alanlarında önemli faydalar sağladığına da dikkat çekiliyor. Türkiye'nin dört bir yanındaki etkinliklerle, bisiklet kullanımının teşvik edilmesi ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkı sağlanması hedefleniyor.

Ankara’da Milli Botanik Bahçesi’nde 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü Etkinliği saat 11.00’de başlayacak

Birleşmiş Milletler nezdinde 3 Haziran’ın Dünya Bisiklet Günü olarak kutlanmasını teklif eden ülke olan Türkmenistan Büyükelçiliği ve Türkiye Bisiklet Federasyonu koordinasyonunda düzenlenecek olan Tarım ve Orman Bakanlığı Türkiye Milli Botanik Bahçesi Müdürlüğü’nün ev sahipliği yapacağı “Dünya Bisiklet Günü” etkinliği, bisikletin sağlık kazanımlarına ilişkin projeleri ile Sağlık Bakanlığı İl Sağlık Müdürlüğü ve trafikte güvenli bisiklet projeleri ile Jandarma Genel Komutanlığı tarafından destekleniyor. 

Dünya Bisiklet Günü ile ilgili düşüncelerini ifade eden ve herkese çağrı yapan Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu: “Yaşanabilir bir dünya için, bisikleti seçin diyerek, 7’den 70’e herkesi spor, sağlık ve ulaşım aracı olarak bisiklet kullanmaya, sürdürülebilir çevre ve iklim hedefine katkı vermeye davet ediyoruz. Türkiye Bisiklet Federasyonu olarak Gençlik ve Spor, Sağlık, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Tarım ve Orman Bakanlıklarımızın destekleriyle, yerel yönetimlerimizle birlikte ülkemizde bisiklet kullanımını artırma konusunda çalışmaya devam edeceğiz” dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: 3 haziran'da pedala kuvvet!

Tarsus Belediye Başkanı Boltaç'tan 10 Kasım Mesajı

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Festivalde Üreticiler ve Vatandaşlarla Buluştu

Siber Suçlarla Mücadele Kapsamında 79 Şüpheli Yakalandı

Kocasinan Belediye Başkanı Çolakbayrakdar'dan 10 Kasım Mesajı

Dalgıç Polis Ekipleri Denizlerde ve İç Sularda Güvenlik ve Arama-Kurtarma Faaliyetlerini Yürütüyor

Mersin'de Polis Ekipleri Lösemili Çocukları Ziyaret Etti

Kocasinan'da Kentsel Dönüşümle 4.035 Aile Yeni Konutlarına Kavuştu

Karatay'da Öğrenciler İçin Ücretsiz Sinema Etkinliği

13. Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması'nın İkinci Gününde Şiir ve Direniş Konuşuldu

4. Uluslararası Tarsus Festivali İkinci Gününde Coşkuyla Devam Ediyor

Pendik'te Off-Road Yarışları Adrenalin Dolu Anlara Sahne Oldu

Mersin'de Turizm Sektörü Temsilcileri Uluslararası Tarsus Festivali'nde Buluştu

Aksaray'da 3 Bin 400 Metrekarelik Gençlik Merkezi Kaba İnşaatında Son Aşamaya Gelindi

Tarsus Festivali'nde 'Cumhuriyet'in 2. Yüzyılı'nda Eğitim' Söyleşisi Düzenlendi

Başkan Dinçer, Üniversiteli Gençlere Şehrin Tarihi ve Kültürel Mekanlarını Gezdirdi