31 Mart öncesi en yoğun seyahat Doğu ve Karadeniz'de

31 Mart öncesi en yoğun seyahat Doğu ve Karadeniz

31 Mart öncesi en yoğun seyahat Doğu ve Karadeniz'de

Yerel seçimlerde oy kullanmak için memleketine dönen vatandaşlar, çevrim içi bilet satışlarında hareketlilik oluşturdu.

İSTANBUL (İGFA) - 31 Mart seçimleri nedeniyle en yoğun seyahat hareketliliği Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde görülüyor. 

Türkiye'de 31 Mart Pazar günü gerçekleşecek yerel seçimler, ülke genelindeki seyahatlerde hareketliliği artırıyor. Bu hareketlilik, büyük ölçüde vatandaşların kayıtlı oldukları illere oy vermek amacıyla yaptıkları seyahatlerden kaynaklanıyor. Anlaşmalı olduğu yüzlerce otobüs operatörü, havayolu, feribot firması, araç kiralama ve otel rezervasyonu seçenekleriyle Türkiye’nin uçtan-uca hizmet sunan online seyahat biletleme uygulaması Obilet’in verilerine göre, 31 Mart seçimleri nedeniyle en yoğun seyahat hareketliliği Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz Bölgeleri’nde görülüyor. 

Kayıtlı oldukları seçim bölgelerinden uzakta yaşayan vatandaşların, oy kullanmak için döndükleri illere bakıldığında en büyük artış otobüs ve uçakla seyahatlerde; Siirt, Ağrı, Batman Mardin, Muş, Kars, Giresun, Ordu, Rize ve Tokat illerinde gözlemlendi. Online bilet satışlarında geçen yıla göre en çok artış olan ilk 20 ilin yer aldığı bölgelere bakıldığında ise 8 ilin Doğu Anadolu Bölgesi’nde, 6 ilin Karadeniz Bölgesi’nde, 4 ilin Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ve birer ilin de İç Anadolu ve Akdeniz Bölgeleri’nde olduğu görülüyor.

Yerel seçimlerde oy kullanacak vatandaşlar uçak biletlerini seçimden yaklaşık 2 hafta önce satın alırken, otobüs biletlerini ise çoğunlukla seçim haftasında satın alıyor.

En çok bilet alınan yolculuk tarihi ise beklendiği gibi seçimden önceki son cuma günü olan 29 Mart.


Haber Kaynak : İGFA

Başakşehir'de kediye şiddet olayının şüphelisi gözaltında!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere seslendi: Büyük ve güçlü Türkiye'ye az kaldı

İstanbul-Halep uçuşları yeniden başladı

Düzce'de zincirleme trafik kazası

İstanbul'da üçlü işbirliği zirvesi başladı

Kronik ağrıya meydan okuyun! Fibromiyalji çocuklarda da sık görülüyor!

MEB ve JENDER’den mesleki eğitimde iş birliği

Mehmet Efe’nin hayali gerçek oldu: Protezle ilk maçını oynadı

Sinemaseverler için Cuma vizyonu: Vizyonda neler var?

Gülşah Alakuş, BNP Paribas Cardif Türkiye’nin yeni İnsan Kaynakları lideri oldu

İstanbul Bakırköy'de Yaz Spor Okulu’nun üçüncü dönemi başladı

Prof. Dr. Erol Özvar yeniden YÖK Başkanı ve üyesi olarak atandı

Beylikdüzü Belediyesi’nden üniversite adaylarına ücretsiz tercih desteği

Türkiye’de 70 ilde dev uyuşturucu operasyonu! 940 şüpheli yakalandı

Simge’den yeni sürpriz: 'Taksi' yayında!