3,5 ayda 37 bine yakın düzensiz göçmen yakalandı

3,5 ayda 37 bine yakın düzensiz göçmen yakalandı

3,5 ayda 37 bine yakın düzensiz göçmen yakalandı

İçişleri Bakanlığı koordinesinde Emniyet, Jandarma, Sahil Güvenlik Komutanlıklarınca bu yılın ilk 3.5 aylık döneminde gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 36 bin 344 düzensiz göçmen yakalandı, 2 bin 545 organizatöre adli işlem yapıldı.

ANKARA (İGFA) - İçişleri Bakanlığı'nın koordinesinde Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı birimleri sorumluluk bölgelerinde düzensiz göçe yönelik operasyonlarına devam ediyor. 

Alınan bilgiye göre bu kapsamda bu yıl düzenlenen 4 huzur uygulamasının yanı sıra rutin ve planlı operasyonlarla yabancı uyruklu şahısların kalabileceği metruk yerler, umuma açık eğlence mekânları, tır garajları, terminaller, limanlar ve balıkçı barınakları, toplu taşıma durak ve istasyonları tek tek kontrol edildi. Metruk bina, umuma açık yer, terminal ve diğer yerler olmak üzere toplam 89 bin 991 yer denetlendi.

Düzensiz göçe yönelik bu yıl yapılan uygulamalarda; 36 bin 344 yabancı uyruklu düzensiz göçmen yakalandı. Uygulamalarda 3 bin 535’i yabancı uyruklu ve 336’sı Türk vatandaşı olmak üzere toplam 3 bin 871 şahsa ise idari yaptırım uygulandı.

Uygulamalarda aralarında Türk vatandaşlarının da bulunduğu 2 bin 545 organizatöre adli işlem yapıldı, idari para cezası uygulandı. Planlı ve rutin operasyonlarda; 414 kamyon-kamyonet, 138 otobüs-otomobil, 10 tekne, 36 bot ve bot motorunun düzensiz göç amacıyla kullanıldığı tespit edilerek, adli mercilere teslim edildi.

Öte yandan denetimlerde; 115 adet sahte pasaport,  5 bin 227 adet cep telefonu, 40 adet ruhsatsız av tüfeği/tabanca, bin 289 adet mermi, 18 adet kesici/delici alet, 18 bin 144 gr esrar, 107 gr eroin, 194 gr bonzai, 572 gram metamfetamin, 95 adet ecstasy, 9 captagon hap ve 680 adet sentetik ecza ele geçirildiği kaydedildi.


Haber Kaynak : İGFA

Türkiye limanları 8 ayda 1,4 milyon yolcu ağırladı

Bu Cuma vizyonda yer alacak filmler belli oldu

İstanbul’u Koşuyorum’da geri sayım başladı: Üsküdar bu pazar koşacak!

ÖSYM Sayıştay Eleme ve e-YDS başvurularını alıyor

Sakarya’da peyzajın kalbi atıyor: PSB Anatolia Fuarı kapılarını açtı

Çimento sektöründe kur baskısı kârlılığı zorluyor

İstanbul Beylikdüzü’nde güvenlik ve denetim artırıldı

Obezite Türkiye’de alarm veriyor... Her 3 kişiden 1'i obez

Koray Kamiloğlu İtalya'da zirveyi kaptırmadı!

Oyun satışları yaz mevsimini revaçta kapadı

MESS, geleceğin metal sanayisini nitelikli işle güçlendiriyor

Başkan Ovalıoğlu Bakırköylü gençlerle tecrübe paylaştı

19 ilde FETÖ operasyonu: 53 gözaltı!

12 Dev Adam 24 yıl sonra yarı finalde

Yazdan kalan enfeksiyonlarla kışa girmeyin!