36 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonu! 393 düzensiz göçmen yakalandı

36 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonu! 393 düzensiz göçmen yakalandı

36 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonu! 393 düzensiz göçmen yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 36 ilde son bir haftada düzenlenen operasyonlarda 102 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 393 düzensiz göçmenin yakalandığını duyurdu. 22 organizatör tutuklanırken, düzensiz göçmenlerin sınır dışı işlemleri başlatıldı.

ANKARA (İGFA) - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Adana, Adıyaman, Artvin, Bitlis, Bursa, Çorum, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Mersin, İstanbul, İzmir, Kars, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Muğla, Muş, Nevşehir, Sakarya, Sivas, Tokat, Trabzon, Van, Yozgat, Aksaray, Bayburt, Batman, Iğdır, Osmaniye ve Düzce’de gerçekleştirilen operasyonların sonuçlarını açıkladı.

Operasyonlarda, 102 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 393 düzensiz göçmen yakalandı.22 Organizatör TutuklandıYerlikaya, yakalanan organizatörlerden 22’sinin tutuklandığını, diğerlerinin işlemlerinin devam ettiğini belirtti.

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1951900635063881931

Tespit edilen düzensiz göçmenlerin ise İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edilerek sınır dışı işlemlerine başlandığı ifade edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonları koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıkları, Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı, İl Emniyet Müdürleri, polisler, valiler, kaymakamlar ve Göç İdaresi personelini tebrik ettiği paylaşımında, “Göç konusunu; düzenli-düzensiz göç, uluslararası koruma, gönüllü, güvenli ve onurlu geri dönüş, göçmen kaçakçılığıyla mücadele ve sınır yönetimi gibi tüm boyutlarıyla ele alıyoruz” ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İGFA

Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu görevden uzaklaştırıldı

Adnan Menderes ve dava arkadaşları mezarları başında anıldı

Yandex, kontrolsüz yaya geçitleri için sürücüleri uyaracak

Antep işi nakışı UNESCO yolunda

MEB'den liseler arası aşçılık yarışması

Reklamcılıkta 2030 vizyonu... Dijital artık yan mecra değil, omurga

İstanbul Yeşilköy Pazarı’nda elektrik sorunu tarihe karıştı

Salomon Cappadocia Ultra Trail 12. Kez Kapadokya’da... Binlerce sporcu dünya mirasında koşacak!

Tamer Karadağlı’dan Gaziantep Şehir Tiyatrosu’na ziyaret

Dış ticarette 32 il 1 milyar doları aştı!

Konya Karatay Belediyespor yeni sezona hazır

Genç lojistikçiler 23 Ekim’de İstanbul’da yarışacak

İstanbul Beylikdüzü 'engelsiz iletişim'den yana

Bursalı yerel zincirler Perakende Zirvesi'ne akın etti

Arjantin Başkonsolosu Vivas’tan İzmir'e ziyaret