4 ülkeden engelliler İstanbul'da kulaç attı

4 ülkeden engelliler İstanbul

4 ülkeden engelliler İstanbul'da kulaç attı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hizmet ve İletişm Grubu iştiraki Spor İstanbul’un koordinatörlüğünde Türkiye, Hırvatistan, Sırbistan ve Malta’dan engelli sporcuları buluşturan Sport4All (Herkes İçin Spor) Yüzme Etkinliği büyük çekişmeye sahne oldu.

İSTANBUL (İGFA) - Engelli çocuklar ve gençlerin spor ve fiziksel aktiviteye katılımını artırmayı amaçlayan Sport4All (Herkes İçin Spor) projesi kapsamında 4 farklı ülkeden engelli yüzücüler farkındalık için kulaç attı.

Türkiye’nin yanı sıraNatator PK (Zagreb-Hırvatistan), Inspire (Malta) ve Sport Union for People with Disabilites Belgrade (Sırbistan) kurumlarının ortaklığından oluşan Sport4All’un İBB Fatih Spor Kompleksi’ndeki yüzme etkinliğine 5-20 yaş arası ve 38’i yabancı olmak üzere, toplam 149 engelli sporcu katıldı.

Açılış seremonisinin ardından yaş kategorilerine göre sporcular, 100 metre kelebek, 50 metre sırtüstü ve 100 metre kurbağalama ve 50 metre serbest stilde kıyasıya rekabet etti. Serilerinde dereceye girenlere madalyalar verildi. Sport4All’ın önümüzdeki Nisan ayında yapılacak ikinci ayağındaysa görme engellilerin katılacağı goalball maçları oynanacak.

TANÖREN: “AVRUPA PARA GENÇLİK OYUNLARI İÇİN DE MOTİVASYON”

Spor4All Koordinatörü ve Spor İstanbul Kurumsal Sürdürülebilirlik Müdürü Seçil Akbudak Tanören, “Bu proje toplumsal eşitsizliklerin giderilerek engelli bireylerin spora özgürce ve en donanımlı şekilde ulaşmasını sağlamak ve para sporcu yetiştirilmesi açısından büyük önem taşıyor. Proje aynı zamanda İstanbul’da bu yıl düzenlenecek olan Avrupa Para Gençlik Oyunları’na uzanan vizyonumuzun da en güçlü motivasyon kaynağı” dedi.

Spor İstanbul tarafından Avrupa Komisyonu’nun Erasmus+ Sport programı kapsamında sağlanan kaynakla hayata geçirilen Sport4All projesiyle engellilerin ebeveynleri, spor antrenörleri ve spor yöneticilerine yönelik eğitim modülleri ve goalball bilgi kılavuzu hazırlandı.

Daha sonra bu modüller üzerinden İstanbul’da 496 kişiye 40 saatlik online ve yüz yüze eğitim verildi.


Haber Kaynak : İGFA

Kamera Sistemi Satın Alınacaktır

Naturelgaz ilk 9 ayda net karını 533 milyon TL'nin üstüne çıkardı

Kemer Belediye Başkanı Topaloğlu, sporcular için mangal partisi düzenledi

Gümüşhane Belediye Başkanı, Zeynep Metintaş ve Sezgin Yılmaz'ın Düğün Töreninde Yer Aldı

Kütahya Belediyespor Adana Deplasmanından Galibiyetle Döndü

29 Ekim’de askeri müzeler ücretsiz

Manavgat'ta Cumhuriyet Bayramı'nda Bisiklet Turu Düzenlendi

Bursa’da sürdürülebilir atık yönetimi için işbirliği

Kepez'de Edip Akbayram Gençlik Parkı Açılışı ve Cumhuriyet Konseri 30 Ekim'e Ertelendi

Karabük'te Cumhuriyet Bayramı Aile Atölyesi Düzenlendi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Gümüşhane Belediye Başkanı, Yangın Sonrası İnceleme Yaptı ve Cenaze Törenine Katıldı

Gümüşhane Belediye Başkanı, Kazantaş Köyü Sakini Gönül Türkyılmaz'ı Son Yolculuğuna Uğurladı

Kütahya'da Türk Halk Müziği Çocuk Korosu Seçmeleri Tamamlandı

Kartal'da Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası Düzenlendi