GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

6 bin km sınırında süre uzadı

6 bin km sınırında süre uzadı

6 bin km sınırında süre uzadı

Ticaret Bakanlığı, “Otomotiv Ticaretinde 6 Ay - 6 Bin Kilometre ve İlan Kısıtlaması” düzenlemelerinde sürenin uzatıldığını açıkladı.

ANKARA (İGFA) - Ticaret Bakanlığı, otomobil satışlarında 6 ay 6 bin kilometre düzenlemesinin 1 Ocak 2025 tarihine kadar uzatıldığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, '6 ay 6 bin kilometre' düzenlemesi kapsamında, otomobil yetkili bayii ile oto galerilere yaklaşık 52 milyon TL, ilan kısıtlamasına aykırı hareket edenlere ise yaklaşık 90 milyon TL idari para cezası uygulandığını duyurdu.

Bu kapsamda, ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yetki belgesiyle ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal edenlerin yanı sıra bir takvim yılı içinde yetki belgesiz üç ve üzerinde, ikinci el motorlu kara taşıtı satışı yapan tüm gerçek veyaz tüzel kişilerin 6 ay-6 bin kilometre düzenlemesine aykırı satışların Noterlikler tarafından engellenmesine devam edeceği belirtildi. Açıklamada, "Bakanlık olarak hem tüketiciler lehine fiyat istikrarını sağlamak, hem de sektör yetkillieri için adil ve dengeli bir piyasa yapısını tesis etmek amacıyla çalışmalar titizlikle sürdürülecek ve gerek görülmesi haline ilave tedbirler alınacaktır" ifadelerine yer verildi.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: 6 bin km sınırında süre uzadı

Yeni müfredat, yepyeni bir Tudem!

Yağmur geliyor: Kuzey ve iç kesimlerde etkili olacak

Kayseri Melikgazi'de 'Kumaştan Hikayeler Sergisi'

Afyon sucuğuna AB tescili

CHP'li Enginyurt'tan Tekin'e sert tepki: Yazıklar olsun!

RTÜK'ten 'çatışma anı görüntüleri' uyarısı ardından yayın yasağı geldi!

İstanbul Maltepe 'Bizi Buluşturan Mekanlar'a ev sahipliği yaptı

YASED: Türkiye ekonomisi daha güçlü konuma yükselecek

Bursa Yıldırım'da Başkan Yılmaz'dan altın öğütler

KGK eğitim programı MedyaLab başarıyla tamamlandı

İstanbul Beylikdüzü'nde çocuklar için renkli şenlik

Gürsel Tekin'den İstanbul'da polis korumasında açıklama... "Şikayet eden de, bizi öneren de CHP'li"

Milli karateci Avusturya’dan gümüş madalyayla döndü

CHP'li Özgür Çelik: İstanbul Valisi’ne ulaşamıyoruz!

Yeni dönem açılışında 'Maarif' mesajı... Zilleri öğrencilerle birlikte çaldı