77'lik çınardan eğitimde 100'lük başarı

77

77'lik çınardan eğitimde 100'lük başarı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Nilüfer Caner 100 Yaş Evi, 77 yaşındaki üyesi Fevzi Besli’nin okulu oldu. Milas Sağlık Koleji’nin ilk mezunlarından olan Besli, Açıköğretim ile Lisans eğitimini tamamladı.

MUĞLA (İGFA) - Yaşlıların sosyal hayata katılımını sağlayan, çeşitli etkinliklerle el becerilerini geliştirmelerine olanak tanıyan Muğla Büyükşehir Belediyesi 100 Yaş Evleri, koca çınarlara farklı imkânlar tanıyor. Bu imkânlardan faydalanan 100 Yaş Evi üyesi Fevzi Besli, 77 yaşında lisans eğitimini yıllar sonra 100 Yaş Evi sayesinde tamamladı.

Besli: “100 Yaş Evi’nde Lisans Eğitimimi Tamamladım”

77 yaşındaki 100 Yaş Evi üyesi Fevzi Besli, 100 Yaş Evi’ndeki bilgisayar odasında 2 yıllık uzaktan eğitim sürecinin başlangıcını şu şekilde ifade etti, Besli, “Yıllar önce ön lisans eğitimimi tamamladıktan sonra bana ‘Lisans eğitimini tamamlayamazsın.’ dediler. ‘Bilgisayar kullanma yeteneğin yok, olmaz’. diyenler oldu. Fakat başardım ve 100 Yaş Evi sayesinde lisans eğitimimi tamamladım.”

“Yarım Bırakmak İstemedim ve Başardım”

“Başladığım işi yarım bırakmak istemedim.” diyen Besli, “Eğitimimi lisansa yükseltmemin bana herhangi bir maddi katkısı yok. Fakat niye yaptım derseniz, başladığım işi yarım bırakmak istemedim derim. Kendimi test ettim, 20’li yaşlarımda yapabildiğimi 77 yaşımda da yapabilecek miyim diye düşündüm ve başardım.” şeklinde konuştu.

“Zor ve Stresli Bir Süreçti Herkesin Desteğiyle Bitirdim”

Her çarşıya indiğinde 100 Yaş Evi’ne uğradığını belirten Besli, süreci şu cümlelerle aktardı, “Buraya gidip geliyordum, arkadaşlarım bilgisayar odasında internette dolaşıyordu. Bir anda nasıl daha faydalı bir şekilde kullanabilirim burayı dedim ve araştırdım. Seçeneklerimi göz önünde bulundurarak Atatürk Üniversitesi Hemşirelik Bölümü’nü seçerek ön lisans eğitimimi lisans olarak bitirdim. Zor ve stresli bir 2 yıl geçirdim. Hem 100 Yaş Evi’ndeki arkadaşlarım hem de Atatürk Üniversitesi’nden bana yardımcı oldular. Süreci herkesin desteğiyle bitirdim. Mükemmel bir hazdı ve başarıydı. Bizim evimizde internette olmadığı için 100 Yaş Evi işimi çok kolaylaştırdı.”

Fevzi Besli: “Kendimizi Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne Emanet Ettik”

Muğla’da aradıkları huzuru bulan ve Büyükşehir Belediyesi’ne eşini ve kendini emanet ettiğini söyleyen Besli, “Biz Milas’ta, İstanbul’da ya da köyümüzde bile yaşayabilirdik. Ama biz Muğla’da huzur bulduk. Yaşımız gereği artık her ihtimali düşünüyoruz. Bu sebeple bize bu güzel hizmetleri veren ve her an yanımızda olan Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne kendimizi emanet ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Ahmet Aras’a da bu hizmetleri için teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İGFA

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla Buluştu

Karaköprü'de Çankaya Mahallesi'ne İkinci Prestij Sokak Kazandırıldı

Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye-İsviçre Ticaret Hacmi 12 Milyar Dolara Ulaştı

Ağrı'da Düzenlenen Operasyonda 761 Kilogram Metamfetamin Ele Geçirildi

Çorlu Belediyesi ve Trakya Birlik'ten Sosyal Dayanışma İş Birliği

İki Elin Sesi Var Çocuk Korosu 29 Ekim'de Sahne Alacak

İpekyolu Belediyesi Tüm Mahallelerde Halk Toplantıları Düzenledi

Mardin'in Zeytinli Mahallesi Sıfır Atık Köyü'ne Dönüşüyor

Tarsus'ta Cumhuriyet'in 102. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Göktaş: 'Rekabet artık sadece üretimle değil, sosyal bütünlükle kazanılıyor'

İzocam’dan anlamlı çağrı: Enerji tasarrufu geleceği korumaktır

Filistinli oyuncu Saleh Bakri İstanbul'a geliyor

Erdoğan’dan Gazze çıkışı... İnsanlığın kaderi 5 ülkenin insafına terk edilemez!

Bekir Aksun'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Küçükçekmece'de Cumhuriyet Bayramı Coşkusu