9 bini aşkın ata yadigarı ait olduğu topraklarda

9 bini aşkın ata yadigarı ait olduğu topraklarda

9 bini aşkın ata yadigarı ait olduğu topraklarda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Resim ve Heykel Müzesi Açılış Töreni'nde konuştu.

İSTANBUL (İGFA) - Cumhurbaşkanı Erdoğan, "9 bin 134 ata yadigari eseri ait oldukları topraklara kavuşturduk." dedi.

İstanbul Resim ve Heykel Müzesi'nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet tarihinin en köklü yapıları arasında yer aldığına dikkati çekerek, binanın elverişsiz şartlarından dolayı müzede yer alan eserler de maalesef zarar gördüğünü söyledi.

https://youtu.be/pjClS8ym0GwÜlke genelinde 56 müzeyi ilk kez ziyarete açarken, 18 müzemizi de yeni inşa edilen binalarında buluşturduklarını ifade eden Erdoğan, "1937’deki ilk sergide sadece 320 eser varken, bugün İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’nin koleksiyonu 10 binin üzerine çıkmıştır. Nerede bir ata yadigarı varsa buluyor, ihya ediyor ve sahip çıkıyoruz. 9 bin 134 ata yadigarı eseri ait oldukları topraklara kavuşturduk" diye konuştu.

Göreve geldiğimizde 59 olan özel tiyatro sayısının 428'e yükseldiğine de vurgu yapan Erdoğan, sanatı tekelleştiren çarpık bakış açılarını reddettiklerini sözlerine ekledi. 

Ankara'da Onur Şener'in öldürülmesine yönelik de açıklamada bulunan Erdoğan, "Faillerin hak ettikleri cezayı alması için meselenin takipçisi olacağız. Bunu siyasetin malzemesi haline getirmek, böyle elim bir hadise üstünden farklı hesaplar görmek ne ahlakidir ne insanidir" diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Yeşilay'dan bağımlılıklarla mücadelede küresel liderlik

İstanbul Enerji AŞ geleceğe güç verdi

Ampute maçında gol düellosu

Büyükakın: Sanat ve doğa Kocaeli’nde buluşuyor

Tırnak sanatına yeni bir soluk

Bakırköy’de su baskını sorunları bir bir çözülüyor

İHS Teknoloji’den yeni nesil siber güvenlik çözümü

Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı

Aranan suçlular Türkiye'de! Yurtdışında yakalanıp Türkiye'ye getirildiler

Siber suçlarda yapay zeka ve otomasyon patlaması!

Genç hatipler hutbe okuyarak yarıştı

İTÜ Elektrikli Araç Takımı'na 'Estasyon' destek

Erdoğan: Küresel enerjinin güvenli limanıyız... Akkuyu'dan ilk elektrik yıl sonunda

Başkan Özdemir'den liselilere 'umutlarınızı bırakmayın' mesajı

İstanbul gençliği alarm veriyor!