AB'den 2023'ün ilk açık çağrısı sanatçılara

AB

AB'den 2023'ün ilk açık çağrısı sanatçılara

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen bir proje olan CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı, 2023 yılının ilk açık çağrısını Sanatsal Üretim Fonu için yaptı.

İSTANBUL (İGFA) - Görsel sanatlar alanındaki sanatçılara açık olan Sanatsal Üretim Fonu kapsamında desteklenen başvuru sahiplerine, proje fikirlerini gerçekleştirirken çalışmalarına destek olacak mentorlar eşlik edecek.

Program, Ankara, İstanbul ve İzmir'in ötesinde geniş bir coğrafyada sanatçıları odağına aldı.

Görsel sanatlar alanında çalışan 25 ile 45 yaşları arasındaki sanatçıların başvurusuna açık olan Sanatsal Üretim Fonu yararlanıcılarına, kültür-sanat alanından veya akademik çevreden yetkin isimlerin danışmanlığında geliştirecekleri eserler için destek verecek.

Böylece, Sanatsal Üretim Fonu’yla desteklenen sanatçılara yeni eserler üretme olanağı sağlanmasıyla birlikte, deneyim paylaşımı, ağ kurma ve sanat dünyasına erişim için alan yaratılması hedeflenirken, çağrı sonucunda desteklenecek toplam 15 sanatsal üretimin 10 tanesi, İstanbul, Ankara, İzmir dışındaki diğer şehirlerden yapılan başvurular arasından seçilecek.

anatsal Üretim Fonu, her proje için maksimum 3.000 avroya kadar destek sağlanacak ve üç açık çağrı ile toplamda 45 sanat projesi desteklenecek.

Sanatsal Üretim Fonu için başvurular başladı ve 28 Şubat 2023, Salı günü saat 18:00’de sona erecek.

Adaylar, başvurularını CultureCIVIC web sitesinden ulaşılabilen Goethe Enstitüsü'nün Başvuru Portalı üzerinden yapabilir


Haber Kaynak : İGFA

Başakşehir'de kediye şiddet olayının şüphelisi gözaltında!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere seslendi: Büyük ve güçlü Türkiye'ye az kaldı

İstanbul-Halep uçuşları yeniden başladı

Düzce'de zincirleme trafik kazası

İstanbul'da üçlü işbirliği zirvesi başladı

Kronik ağrıya meydan okuyun! Fibromiyalji çocuklarda da sık görülüyor!

MEB ve JENDER’den mesleki eğitimde iş birliği

Mehmet Efe’nin hayali gerçek oldu: Protezle ilk maçını oynadı

Sinemaseverler için Cuma vizyonu: Vizyonda neler var?

Gülşah Alakuş, BNP Paribas Cardif Türkiye’nin yeni İnsan Kaynakları lideri oldu

İstanbul Bakırköy'de Yaz Spor Okulu’nun üçüncü dönemi başladı

Prof. Dr. Erol Özvar yeniden YÖK Başkanı ve üyesi olarak atandı

Beylikdüzü Belediyesi’nden üniversite adaylarına ücretsiz tercih desteği

Türkiye’de 70 ilde dev uyuşturucu operasyonu! 940 şüpheli yakalandı

Simge’den yeni sürpriz: 'Taksi' yayında!