GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

Abdülhamid Han trafiğe açıldı

Abdülhamid Han trafiğe açıldı

Abdülhamid Han trafiğe açıldı

Konya Beyhekim Caddesi ile Beyşehir Çevre Yolu’nu birbirine bağlayan 14,5 kilometrelik Abdülhamid Han Caddesi’nin tüm etaplarının tamamlanarak trafiğe açıldı.

KONYA (İGFA) - Konya Büyükşehir Belediyesi, üç etap şeklinde yürüttüğü 14,5 kilometre uzunluğundaki Abdülhamid Han Caddesi’ni tamamlayarak hizmete açtı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şehir merkezinde trafiği rahatlatmak amacıyla yeni caddeler açmaya ve önemli düzenlemeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini söyledi.

Bu kapsamda şehre kazandırdıkları 14,5 kilometre uzunluğa sahip Abdülhamid Han Caddesi’nin Beyşehir Çevre Yolu ile Beyhekim Caddesi’ni birbirine bağladığını kaydeden Başkan Altay, “Daha önce hizmete açtığımız ilk iki etaptan sonra üçüncü etabı da tamamlayarak hemşehrilerimizin hizmetine açtık. Böylece Meram Tıp Fakültesi Hastanesi ile Beyhekim Hastanesi’ni, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni ve stadyumu kesintisiz bir şekilde bağlamış olduk. Çalışmalar kapsamında Keçili Kanalı üzerinde bağlantı köprüsü de yaptık. Konya’mız Selçuklu ile Meram’ı birleştiren çok önemli bir cadde kazanmış oldu. Abdülhamid Han Caddesi ile İstanbul Yolundaki trafik yoğunluğuna nefes aldıracak önemli bir aks ortaya çıktı. Bisiklet yolu, kaldırımları, refüjü ve kaliteli asfaltıyla Konya’mızın en uzun caddelerinden birini şehrimize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Başkan Altay, Konya’ya değer katacak Abdülhamid Han Caddesi’nin kamulaştırma ve altyapı çalışmaları dahil tüm etaplarıyla birlikte 269 milyon 500 bin liraya mal olduğunu da sözlerine ekledi.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: abdülhamid han trafiğe açıldı

Konya-İstanbul hattında 13 milyon yolcu yüksek hızda seyahat etti

Diyarbakır'da DİGEM'in E-Ticaret Eğitimleri Başlıyor

Diyarbakır'da 211 Bin Metrekarelik Mezopotamya Kent Parkı'nın İnşası Hızla İlerliyor

Kayseri'de Tüketici Hakları İçin Ortak Denetimler Sürüyor

Geleceğin bilim insanları Beylikdüzü'nde yetişiyor

İstanbul Maltepe'nin kreşlerinde 'Yerli Malı' coşkusu

Ankara Büyükşehir Belediyesi 'Kocatepe Sohbetleri'ni Başlattı

KAMEK Kursiyerleri, Fotoğraf Eğitimini Doğada Pratiğe Döktü

Konya'nın 2025-2030 Turizm Master Planı Toplantısı Gerçekleştirildi

Eskişehir'de Gündoğdu 2. Etap B Projesi'nin Temel Kazı Çalışmaları Başladı

Eskişehir Büyükşehir Spor Kulübü, Artistik Yüzme, Hentbol ve Kros Branşlarında Zirveye Oynuyor

Çanakkale İklim Elçileri EKAY Tesisinde İnceleme Yaptı

Berna Türemen Kedi Sanat Evi Üçüncü Yılını Kutladı

Yerli ve milli silah sistemleri envanterde...Yeni gemilere tören düzenlenecek

İstanbul Maltepe’de yollar yenileniyor