ADALET BAKANI TUNÇ'TAN TÜRKİYE'YE GETİRİLEN KÜRESEL SUMUD FİLOSU AKTİVİSTLERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

ADALET BAKANI TUNÇ

ADALET BAKANI TUNÇ'TAN TÜRKİYE'YE GETİRİLEN KÜRESEL SUMUD FİLOSU AKTİVİSTLERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

BAKAN TUNÇ: BİLİNMELİDİR Kİ HİÇBİR BASKI VE ZORBALIK, ZULME KARŞI DURAN VİCDANLARI SUSTURAMAYACAKTIR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Uluslararası hukukun hiçe sayıldığı bir saldırının ardından ülkemize kavuşan aktivist kardeşlerimizin, talepleri üzerine İstanbul Adli Tıp Kurumunda sağlık muayeneleri gerçekleştirilecek, fiziksel ve psikolojik durumları titizlikle kontrol edilecektir. Bilinmelidir ki hiçbir baskı ve zorbalık, zulme karşı duran vicdanları susturamayacaktır.” ifadesini kullandı.

Sosyal hesabından yaptığı açıklamada, işgalci İsrail tarafından uluslararası sularda saldırıya uğrayıp alıkonulmalarının ardından İstanbul'a ulaşan Küresel Sumud Filosu'ndaki vatandaşlara ve çeşitli ülkelerden aktivistlere geçmiş olsun dileklerini ilettiğini belirtti.

Hiçbir baskı ve zorbalığın, zulme karşı duran vicdanları susturamayacağını vurgulayan Bakan Tunç, şunları kaydetti:

“Hoş Geldiniz Cesur Yürekler! İşgalci İsrail tarafından uluslararası sularda saldırıya uğrayıp alıkonulmalarının ardından İstanbul'a ulaşan Küresel Sumud Filosu'ndaki vatandaşlarımıza ve çeşitli ülkelerden aktivistlere geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Uluslararası hukukun hiçe sayıldığı bir saldırının ardından ülkemize kavuşan aktivist kardeşlerimizin, talepleri üzerine İstanbul Adli Tıp Kurumunda sağlık muayeneleri gerçekleştirilecek, fiziksel ve psikolojik durumları titizlikle kontrol edilecektir.

Adli tıp kontrolünün ardından 11 Cumhuriyet savcımız, avukatları ve tercümanları eşliğinde aktivistlerin bilgi amaçlı ifadelerine başvuracaktır.

Zulmün karşısında susmayan, Filistin halkının yanında duran cesur yürekler, sadece birer aktivist değil insanlığın vicdanını taşıyan, adaletin sesi olan gerçek birer kahramandır.

Gazze'de savaş ve insanlık suçu işleyen İsrail'in uluslararası sularda gerçekleştirdiği hukuksuz müdahale; hakikate, dayanışmaya ve barışa yapılmış bir saldırıdır. Bilinmelidir ki hiçbir baskı ve zorbalık, zulme karşı duran vicdanları susturamayacaktır.”


Ankara,Adalet Bakanlığı
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

KANTİNLERDE DENETİMLER SÜRÜYOR

YEŞİL KAMAN’IN ULAŞIM AĞI GÜÇLENİYOR

ZORUNLU KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI 5 AYA ÇIKTI

İNSANSIZ HAVA ARAÇLARINDA REKOR BÜYÜME

ADALET BAKANI TUNÇ'TAN TÜRKİYE'YE GETİRİLEN KÜRESEL SUMUD FİLOSU AKTİVİSTLERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

BAKAN TUNÇ'TAN TÜRKİYE'YE GETİRİLEN KÜRESEL SUMUD FİLOSU AKTİVİSTLERİNİN SAĞLIK MUAYENELERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Başkan Önal'dan Saha Mesaisi

İpekyolu’nda Temizlik ve Dayanışma Seferberliği Sürüyor

Jandarma, Vatandaşları KADES Hakkında Bilgilendirdi

4. KLEOPATRA BİSİKLET FESTİVALİ TARSUS’TA GERÇEKLEŞTİ

2. ULUSLARARASI TARSUS SARIULAK ZEYTİN FESTİVALİ BAŞLADI

İSKİ’den 'kendi faturanı kendin oluştur' uygulaması

Kütahya Emniyetinden Özel Öğrencilere Yönelik Ahşap Kuş Evleri Boyama Etkinliği Gerçekleştirildi

Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç’ın kapatılan hesabı yeniden açıldı

Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya: "Kırmızı Bülten ve Ulusal Seviyede Aranan 8 Suçlu Türkiye'ye Getirildi"