"Aday öğretmenlere yapılan muamele kabul edilemez"

"Aday öğretmenlere yapılan muamele kabul edilemez"

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası'nın Kurucu Genel Başkanı Oğuz Özat, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen bir etkinlikte aday öğretmenlerin maruz kaldığı uygulamaları şiddetle kınadı.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul'da gerçekleştirilen bu programda aday öğretmenlerin gece geç saatlere kadar yer göstericilik, kapıcılık, servis sunumu ve bilet kontrolü gibi görevlerde bulunmaya zorlandığını ifade etti.

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası'nın Kurucu Genel Başkanı Oğuz Özat, "Bu durum, öğretmenlik mesleğinin onuruna yapılmış büyük bir saygısızlıktır. Aday öğretmenlerimiz, eğitimci kimlikleriyle değer görmelidir, köle gibi çalıştırılmamalıdır," dedi. Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası olarak, aday öğretmenlerin bu tür durumlarla karşı karşıya kalmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Özat, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e seslenerek, bu durumdan haberdar olup olmadığını ve konuya ilişkin açıklama yapmasını talep etti.

Başkan Özat, "Bu tür durumlar, öğretmenlerimizin mesleki onurunu ve motivasyonunu zedelemektedir. Aday öğretmenlerimizin mevzuat bilgisi ve haklarının farkında olarak, kendilerini kötüye kullanmaya çalışanlardan korumalarını öneriyoruz," dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Günümüzde arkadaşlıklar çıkar üzerinden kuruluyor!

Türkiye Bankalar Birliği Lojistik Sektörü Raporu yayımladı

25.Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali start aldı

"İznik: Tarihin Ev Sahibi Sergileri” ziyarete açılıyor

Günümüzde arkadaşlıklar çıkar üzerinden kuruluyor

Bisiklet tutkunları, pedallarını TEGV’li çocuklara umut olmak için çevirdi

Yavru karaca korumaya alındı

Akaryakıta İran-İsrail savaşı zammı

Başkan Karalar'dan su israfı çağrısı

Yurtta bugün hava nasıl olacak?

Hataylı sörfçülere Türkiye Şampiyonası'nda 6 madalya

n11, DMSF Holding’e devredildi

Gazetecilerin ücretleri artık banka aracılığıyla ödenecek

İkinci el araç fiyatları Mayıs'ta 5 arttı... Piyasa yaz aylarında hareketlenecek

Elektrik arızalarında selektivite hayat kurtarır.... Eaton'dan dört öneri