Adli Sicil'e 12 yabancı dil daha ekleniyor

Adli Sicil

Adli Sicil'e 12 yabancı dil daha ekleniyor

Adalet Bakanlığı’nın Yeni Adli Sicil Bilgi Sistemi (ASBS) ile 28 yabancı dilde tercüme edilmiş adli sicil belgesi verilmesi hizmetine 12 yeni yabancı dil daha eklendi.

ANKARA (İGFA) - Cumhuriyet başsavcılıkları nezdindeki adli sicil birimlerinden, yurt dışı temsilciliklerden ve e-Devlet üzerinden verilen adli sicil belgesi bugün itibariyle 40 dilde alınabilecek.

İlk olarak İngilizce, Fransızca, Almanca ve İtalyanca olmak üzere 4 dilde verilen sabıka kayıtları, uygulama alanının genişletilmesiyle İspanyolca, Flemenkçe, Danca ve Portekizce dillerinde de verilmesi sağlanmıştı.

Adalet Bakanlığı tarafından geliştirilerek, yenilenen Yeni Adli Sicil Bilgi Sistemi’nde (ASBS) Korece, Japonca, Çince, Slovakça, Makedonca, Rusça, Rumence, Letonca, Bulgarca, Arnavutça ve Arapça dillerinden olmak üzere toplam 19 yabancı dilde tercüme edilmiş adli sicil belgesi verilmekteydi. 2022 yılında Boşnakça, Hırvatça, Kazakça, Kırgızca, Moğolca, Özbekçe, Sırpça, Tacikçe ve Türkmence dilleri olmak üzere toplam 9 yabancı dilde daha adli sicil belgesi verilmesi hizmetinin başlamasıyla adli sicil belgesi verilen dil sayısı 28’e yükselmişti.

Bugün itibariye sisteme Karadağca, Lehçe, Macarca, İsveççe, Fince, Çekçe, Yunanca, Hintçe, Bengalce, İbranice, Malayca ve Bahasa Endonezyaca olmak üzere toplam 12 yeni yabancı dil daha eklendi. Böylece adli sicil belgesi verilen dil sayısı 40’a yükseldi.

Bakanlık, ayrıca Darice, Farsça ve Urduca dillerinde de adli sicil belgesi verilmesi hizmetine yönelik teknik çalışmaları sürdürüyor.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: adli sicil'e 12 yabancı dil daha ekleniyor

İstanbul Beylikdüzü’nde bilim rüzgârı esti

Süper Loto’da büyük ikramiye sahibini buldu

İçişleri'nden 'Sevenler'e 6 ilde 9 gözaltı!

BELGEM öğrencisi İtalya’da tıp fakültesi kazandı

Prof. Dr. Ümit Özdağ'dan mücadeleye devam mesajı: Nerede kalmıştık?

LÖSEV’in kahraman çocukları karne sevinci yaşadı

Ümit Özdağ'a hapis cezası ve tahliye kararı!

Tüketici Ürünleri Sektörü'nden son durum raporu: İnovasyonla büyüme çağrısı

Gazi Koşusu’na özel film ve yeni iş birliği tanıtıldı!

Gayrimenkulün finansal yol haritası Ankara’da çizildi

Mobil numara taşımada lider operatör

Bursa’da sağlıkta dijital dönüşüm... Karmaşık gerçeklik eğitimi başladı

İBB ders atölyelerinde başvurular başladı

Dr. Ağca İsrail’in İran’a yönelik saldırılarını yorumladı: İsrail'in hedefi rejim değil, nükleer program

İYİ Parti Mardin: İslam Devletleri İsrail zulmüne karşı birlik olmalı!