Afet Risk Azaltma Planı Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Afet Risk Azaltma Planı Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Afyonkarahisar Valiliği'nde düzenlenen İl Afet Risk Azaltma Planı toplantısında, afet risklerinin minimize edilmesi için yapılacak çalışmalar ele alındı.

Şuhut Belediye Başkanı Muhittin Özaşkın, İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda düzenlenen İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) İzleme ve Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

Valilik Başkanlığında Toplantı

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı başkanlığında, İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) İzleme ve Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Valilik salonunda düzenlenen toplantıya AFAD Afetlere Müdahale Genel Müdürü Dr. Sadi Ergin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdür Yardımcısı Dr. Selçuk Aydemir, AFAD Daire Başkanı Mehmet Ali Öncü, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve kurum müdürleri katıldı.

Risk Azaltma Çalışmaları

Toplantıda İl Afet Risk Azaltma Planı kapsamında yapılması gereken çalışmalar ve programın güncellenmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. Mikrobölgeleme etüt çalışmalarının mevzuata uygun olarak belediyeler tarafından güncellenmesi, kentsel dönüşüm süreçleri ile ilgili belediyelerin sorumlulukları ve metruk binalara yönelik özel idare ve belediyelerce yapılacak çalışmalar ele alındı.

Yeni Kararlar ve Takvim

Çalışmaların tüm kurumların sorumluluklarına göre güncellenerek İRAP süreçlerine dahil edilmesi ve takibinin yapılması kararlaştırıldı. 2026 Nisan ayında gelinen aşamanın yeniden değerlendirilmesine yönelik planlama yapıldı.


Afyonkarahisar,Şuhut Belediyesi

Afyonkarahisar,Şuhut Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

İlhan Berk Şiir Ödülü Oğulcan Kütük'ün Oldu

Akhisar'da 9 Bin Ton Asfalt ile Yol Konforu Artırıldı

Şuhut Belediye Başkanı Özaşkın Millet Bahçesi Kütüphanesi'ni Ziyaret Etti

Gümüşhane Belediye Başkanı'nın Yoğun Gündemi

Kiralama İhalesi İlanı (04/12/2025)

Afet Risk Azaltma Planı Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Gümüşhane Belediye Başkanı Özdamar Ailesi'ni Ziyaret Etti

Gümüşhane Belediye Başkanı, 2026 Yılı Yerel Kalkınma Toplantısı'na Katıldı

Denizli'de Doğa Yürüyüşleri Yeniden Başlıyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nden Online Gıda Kolisi Desteği

Karabük Belediye Başkanı Çetinkaya Tüccarlar İş Merkezi Esnaflarını Ziyaret Etti

Yılmaz ve Akarsu'dan Çetinkaya'ya Teşekkür Ziyareti

Kaysın Kuliyev'in Yeni Büstü Keçiören'de Törenle Açıldı

Kepez Belediyesi Emekli Lokalleri ile Sosyal Yaşamı Güçlendiriyor

Mamak Belediyesi Personeline İşitme Sağlığında Özel İndirim