Ağrı'da 1925 rakımlı domates üretimi Antalya'ya rakip!

Ağrı

Ağrı'da 1925 rakımlı domates üretimi Antalya'ya rakip!

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Ağrı'da deniz seviyesinden 1925 metre yükseklikte domates üretimi yapıldığını belirterek, gelecek yıl Antalya'ya rakip olabilecek, 10 bin tonun üzerinde üretim beklediklerini söyledi.

ANKARA (İGFA) -  AK Parti'li Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Meclis'te Ağrı'da üretilen domates ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Doğu Anadolu Bölgesi'nin en yüksek rakımına sahip ilinin Ağrı olduğunu kaydeden Milletvekili Çelebi, Ağrı'da sıfırın altında 35 dereceyi bulan soğukların yaşandığına dikkati çekerek, bu soğuk havada Antalya'ya rakip olabilecek, organik domates yetiştirdiklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, bu kapsamda hazırlanan projeye verdiği destek dolayısıyla teşekkür eden Çelebi, "Ağrı bundan sonra eksi 35, eksi 40 derecede, tipinin karın içerisinde, Adana'ya, Antalya'ya rakip olabilecek, jeotermalle, organik domates yetiştirecek" dedi.

"GELECEK YIL 10 BİN TONUN ÜZERİNDE DOMATES BEKLİYORUZ"

Domateslerin Diyadin OSB Merkezi'nde üretileceğini ifade eden Çelebi, 2023 yılı sonu itibariyle merkezde, 140 dönümü domates üretimine hazırlamayı hedeflediklerini belirtti.

Seracılığın bundan sonra Ağrı'da domatesle bölgenin kalbi konumunda olacağını belirten Çelebi, "İş insanlarına seslenmek istiyorum. İş insanlarımız da o bölgelere yatırım yapmaları gerek. Şu anda 11 ay üzerinden bir üretim var. Yazın 2 bin tona yakın yapılmaktadır. Kış olunca 1,5 ton. Total olarak beklenen 4,5 ton. 40 dönüm üzerine. 40 dönüm daha ekledik oraya. Gelecek yıl Ağrı'da, Antalya'ya rakip olabilecek, 10 bin tonun üzerinde üretim bekliyoruz" diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Gebze’de babaya tokat atan şüpheli İstanbul’da yakalandı!

İstanbul Maltepe sonbaharı piknikle karşıladı

60 STK temsilcisi toplumsal cinsiyet eşitliği için eğitim aldı

İstanbul Beylikdüzü'nden bağımlılıkla mücadelede psikolojik destek

Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Türkiye finali Bilecik’te yapıldı

15 Eylül Prostat Kanseri Farkındalık Günü: Erken teşhis hayat kurtarır

Sakarya'da Peyzaj, Süs Bitkileri, Bahçe Sanatları ve Ekipmanları Fuarı sona erdi

İstanbul'da ücretsiz ulaşımda 'Yol Arkadaşım Maltepe'nin yeni durağı Gülensu oldu

Salomon How To Trail Run 10. sezonu Kınalıada’da açtı

Gümrük kapılarında uyuşturucuya dev darbe!

Keşanlı atlet Ahmet Tek’ten İstanbul’da çifte başarı

Müziğin sihirbazları Ziynet Sali için İstanbul’da

Siber suçlarla mücadelede 364 şüpheli yakalandı

12 Dev Adam Avrupa ikincisi oldu! Tebrikler peş peşe geldi

Üçüncü cips fabrikasını Bursa'da kurdu