Aile ve Sosyal Hizmetler'den 'erişilebilirlik' yarışması

Aile ve Sosyal Hizmetler

Aile ve Sosyal Hizmetler'den 'erişilebilirlik' yarışması

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ülkemizde erişilebilirlik kültürünün oluşturulması hedefiyle, çocuklar ve gençlere yönelik "Erişilebilirlik Temalı Yarışmalar" düzenleniyor.

ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca erişilebilirliğin temel hak olduğu bilincinin yaygınlaştırılması ve ülkemizde erişilebilirlik kültürünün oluşturulması, okul çağındaki çocukların ve gençlerin konuyla ilgili farkındalık kazanmaları hedefiyle ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katılacağı, “Erişilebilirlik” temalı ödüllü yarışmalar düzenlenecek.

Yarışmalarda erişilebilirliğin, çocukların ve gençlerin gündemine taşınarak, yarışma için hazırlayacakları eserleri ile erişilebilir kentlerin inşa edilmesi, teknolojilerin geliştirilmesine katkı sağlanması ve öğrencilerin yarışmaya katılarak “Erişilebilir Türkiye, Engelsiz Yaşam”'a destek olmaları hedefleniyor.

Resmi ve özel okul öğrencilerinin katılabileceği yarışmaya başvurular bugün başlayacak ve 25 Nisan 2022'’de sona erecek. Yarışmada, kategoriler ilkokul öğrencileri için “şiir”, ortaokul öğrencileri için “resim”, lise öğrencileri için ise “kısa film” olarak belirlendi.

İlkokul 2., 3. ve 4.sınıf öğrencileri yarışmaya serbest teknikle hazırladıkları şiirleri, ortaokul öğrencileri erişilebilirlik konusunu ele aldıkları resimleri, lise öğrencileri ise bireysel veya grup olarak en az 1 dakika, en fazla 3 dakika süreli hazırladıkları kısa filmle yarışmaya katılabilecek. Türk İşaret Dili ile çekilmiş kısa filmler de yarışmaya kabul edilecek. Öğrenciler hazırladıkları eserleri okul yönetimine teslim edecek.

Her okul yarışmada bir eser ile temsil edilecek. Bu nedenle seçilen eser için okul yönetimi tarafından Bakanlığın yarışma başvuru sayfası https://erisilebilirlik.aile.gov.tr/ adresinden gerekli adımlar izlenerek 9 Mayıs 2022 tarihine kadar başvuru gerçekleştirilecek.

Resim kategorisinde okulu temsilen seçilen eserler ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne elden veya posta yolu ile teslim edilebilecek.


Haber Kaynak : İGFA

Kayseri'de 1 Mayıs Coşkusu: İşçiler Taleplerini Meydanda Dile Getirdi

İstanbul Valiliği'nden 1 Mayıs bilançosu! 384 gözaltı!

Anne bebek bağı bebeğin dünyasını şekillendiriyor

Süper Loto’nun süper ikramiyesi rekor kırıyor!

Sağlıklı uzun yaşam için bilimsel çözümler

Burak Deniz'in yeni reklam filmi nefesleri kesecek

ARNİAD’da yeni döneme güçlü başlangıç

2025 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı

Bakırköylü miniklere sağlık taraması

İstanbul Ataşehir'de Bölgesel İstihdam Ofisi açıldı

Harbiye Açık Hava'da yeni sezon başlıyor

Bursa’da Martı TAG gerilimi!

Arıkan: Deprem vergileri nereye gitti?

10 araçtan 6’sı arıza kaynaklı yolda kalıyor!

Bakırköy'de Melin Molla'dan piyano resitali