Aile ve Sosyal Hizmetler'in 'Ulusal Vefa'sı sürüyor

Aile ve Sosyal Hizmetler

Aile ve Sosyal Hizmetler'in 'Ulusal Vefa'sı sürüyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ulusal Vefa Projesi ile yaşlı ve engelli vatandaşların temel ve zaruri ihtiyaçlarının karşılandığını açıkladı.

ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 'Ulusal Vefa Projesi' ile ihtiyaç sahibi olup temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve kendi öz bakımını yerine getiremeyen yaşlı, engelli ve ağır kronik hastalığı bulunan vatandaşları yalnız bırakmıyor.

Bu yıl içerisinde 7 binden fazla personel ile 127 bini aşkın yaşlı ve engelli vatandaşın evdeki temel ve zaruri ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflediklerini belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Ekiplerimiz vatandaşlarımızın hanelerini düzenli bir şekilde ziyaret ederek, ev ve kişisel temizliklerini sağlıyor. Bu doğrultuda ulusal program haline dönüştürülen ve ülke genelinde uygulanan Vefa Projesi için belirli periyotlarla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına kaynak aktarıyoruz” dedi.

Ulusal Vefa Projesi kapsamında öncelik sırasının ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarda olduğunu belirten Bakan Göktaş, “Türkiye Yüzyılı vizyonu ile hiç kimseyi geride bırakmayan toplum anlayışıyla hareket ediyoruz. Bu kapsamda Ulusal Vefa Projemiz ile yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Kişisel bakımlarına ilişkin temel ve zaruri ihtiyaçlarını karşılayamayan 60 yaş üstü kişilerin yaşadığı haneler ile  %40 ve üzeri engelli raporu olan kişilerin bulunduğu hanelerde ihtiyaçları gideriyoruz" diye konuştu.

Sosyal hizmet faaliyetlerini her bir vatandaşın ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde sürdürdüklerini belirten Bakan Göktaş, “Engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza her türlü desteği sunmaya hazırız. Bu kapsamda onlara yönelik sosyal hizmet modellerimizi daha titiz, daha şefkatli ve daha ilgili olacak şekilde devam ettireceğiz” dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Konya-İstanbul hattında 13 milyon yolcu yüksek hızda seyahat etti

Diyarbakır'da DİGEM'in E-Ticaret Eğitimleri Başlıyor

Diyarbakır'da 211 Bin Metrekarelik Mezopotamya Kent Parkı'nın İnşası Hızla İlerliyor

Kayseri'de Tüketici Hakları İçin Ortak Denetimler Sürüyor

Geleceğin bilim insanları Beylikdüzü'nde yetişiyor

İstanbul Maltepe'nin kreşlerinde 'Yerli Malı' coşkusu

Ankara Büyükşehir Belediyesi 'Kocatepe Sohbetleri'ni Başlattı

KAMEK Kursiyerleri, Fotoğraf Eğitimini Doğada Pratiğe Döktü

Konya'nın 2025-2030 Turizm Master Planı Toplantısı Gerçekleştirildi

Eskişehir'de Gündoğdu 2. Etap B Projesi'nin Temel Kazı Çalışmaları Başladı

Eskişehir Büyükşehir Spor Kulübü, Artistik Yüzme, Hentbol ve Kros Branşlarında Zirveye Oynuyor

Çanakkale İklim Elçileri EKAY Tesisinde İnceleme Yaptı

Berna Türemen Kedi Sanat Evi Üçüncü Yılını Kutladı

Yerli ve milli silah sistemleri envanterde...Yeni gemilere tören düzenlenecek

İstanbul Maltepe’de yollar yenileniyor