AK Partili Milletvekili Ödünç, Zambiya'nın kültür elçisini ağırladı

AK Partili Milletvekili Ödünç, Zambiya

AK Partili Milletvekili Ödünç, Zambiya'nın kültür elçisini ağırladı

Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, Afyon Kocatepe Ünivsersitesi'nde öğrenim gören Zambiya'dan gelerek Türkiye'de kültür elçiliği yapan Chimwemwe Chita'yı, aynı zamanda Türkiye - Zambiya Dostluk Grubu Başkanı olarak Gazi Meclis'te ağırladı.

ANKARA (İGFA) - Bursa Milletvekili, İnşaat Yüksek Mühendisi, TBMM Türkiye-ZambiyaParlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Atilla Ödünç, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde eğitim gören, Zambiya vatandaşı, ülkemizin tanıtılmasında çektiği videolarla büyük beğeni alan, kültür elçisi Chimwemwe Chita’yı TBMM’de ağırladı.

Türkiye’nin tanıtımı için ortaya koyduğu büyük gayretler için teşekkür eden Milletvekili Atilla Ödünç; ülkelerin tanıtılması, güzelliklerinin, tarihinin sergilenmesi, yabancı gözüyle uluslararası kamuoyuna sunulması oldukça önemli olduğunu söyledi. Sosyal medyanın ülke tanıtılmasında verimli şekilde kullanılmasına vurgu yapan Ödünç, "Afyonkarahisar’da öğrenim gören, bir öğrenci olmasına rağmen, çektiği videolarla fenomen olan Chimwemwe Chita’nın, tanıtım videoları oldukça dikkatimi çekti. Nezih Türkçesi, sıcaklığı, samimiyetiyle büyük ilgi gören Chita bir kültür elçisi gibi çalışıyor. Tarih, gastronomi, yerel adetlerle ilgili videolar çekiyor. Bunları büyük bir ustalıkla takipçilerine sunuyor. İngilizceyi ana dili gibi konuşan Chita takipçilerine Afyonkarahisar’ı görmeleri gerektiğini vurgulayarak, onları Afyonkarahisar’a çağırıyor. O nedenle kendisini Gazi Meclis’te ağırlamaya karar verdim. Bunu kendilerine ilettim. Sağ olsunlar kırmadılar ve bu davetimize icabet ederek TBMM’de kendisi ile bir araya geldik" diye konuştu.

Milletvekili Atilla Ödünç, Türkiye’nin tanıtılmasında kültür elçilerinin oldukça önemli olduğunu kaydederek, "Artık dünya bir küresel köy haline gelmiştir. Yeter ki bu avantaj tanıtımda verimli bir şekilde kullanılsın" dedi.

Ödünç buluşmada ayrıca, Cihita’yı Payitaht Bursa’nın eşsiz tarihini, benzersiz doğal güzelliklerini bir kültür elçisi olarak tanıtmaya davet etti.


Haber Kaynak : İGFA

Platin Global 100 Ödülleri sahiplerini buldu

Terlemez Baba Türbesi ve Mescidi'nde Restorasyon Çalışmaları Başladı

Diyarbakır'da Yerel Yöneticilere Çok Dilli Belediyecilik Eğitimi Verildi

Yalova'da Sokak Hayvanlarına Yönelik Kapsamlı Hizmetler Sürüyor

Aksaray'da Sağlık Meslek Lisesi Öğrencileri Tıbbi Atık Tesisinde İnceleme Yaptı

KKTC 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Mersin'de Başkan Vahap Seçer'i Ziyaret Etti

Van Büyükşehir Belediyesi Öğrencileri Urartu Müzesi'nde Tarih Yolculuğuna Çıkardı

Kayseri'de Hayırsever İş Birliğiyle İnşa Edilen Birdal Camii Hizmete Hazır

Es Çocuk Evi Öğrencileri Yerli Malı Haftası'nda Pazar Gezisi Gerçekleştirdi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mardinliler Derneği'nin 25. Yıl Gecesine Katıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu 'Fasl-ı Konser' Düzenledi

Kayseri'de 295 Milyon TL'lik Katlı Kavşak Projesinde Son Durum İncelendi

Kahramanmaraş'ta "Türkiye'yi Düşünen Adam: Cemil Meriç" Söyleşisi Düzenlenecek

Yalova Belediyesi Cuma Günleri Mezarlık Ziyaretleri İçin Ücretsiz Ulaşım Sağlıyor

Pendik'te Fatih Mahallesi'ne Yeni Ulaşım Hattı