Akıllı Ulaşım Sistemleri görücüye çıkıyor

Akıllı Ulaşım Sistemleri görücüye çıkıyor

Akıllı Ulaşım Sistemleri görücüye çıkıyor

SUMMITS 3. Uluslararası Türkiye Akıllı Ulaşım Sistemleri Zirvesi, 9-10 Mart'ta Ankara'da gerçekleştirilecek. Açılışı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismaioğlu tarafından yapılacak zirvede, başarılı Akıllı Ulaşım Sistemleri projelerine 'Ulaşımda Aklın Yolu Ödülleri' verilecek.

ANKARA (İGFA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Akıllı Ulaşım Sistemleri’nin (AUS) amacının yol güvenliğini, kapasitesini, hareket kabiliyetini, seyahat konforu ve hızını artırırken, ulaşımın insan, çevre ve enerji kaynakları üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak olduğu belirtildi.

Türkiye'nin akıllı hareketlilik ve ulaşımın dijitalleşmesi alanındaki kapsamlı ve zengin içeriği ile ‘SUMMITS 3. Uluslararası Türkiye Akıllı Ulaşım Sistemleri Zirvesi’, AUS Türkiye tarafından 9-10 Mart'’ta Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda (BTK) gerçekleştirilecek” denildi.

Zirvenin açılışına Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’'nun da katılacağı kaydedilen açıklamada, "Ülkemizde AUS alanında öne çıkan projelerin sergilendiği, start-up’lar ve sektör uzmanlarını bir araya getirerek başarılı AUS projelerini ve saha uygulamalarının yerinde görülebildiği, AUS alanında uzmanlardan eğitim alınabilme imkanı sunan bir etkinliktir. SUMMITS ile ülkemizin akıllı hareketlilik ve ulaşımın dijitalleşmesi alanındaki en kapsamlı ve zengin içerikli etkinliği olarak dünyaya açılan kapısı olması hedefleniyor.” Ayrıca, zirvede başarılı AUS projelerine “Ulaşımda Aklın Yolu Ödülleri’ de verilecek, eğitimler düzenlenecektir" ifadelerine yer verildi.


Haber Kaynak : İGFA

Manisa'da 'Romeo ve Juliet' Sahnelendi, Başkan Dutlulu Seyircilerle İzledi

Manisa'da 1906 Üreticiye 525 Ton Hububat ve Yem Tohumu Desteği

Manisa Büyükşehir Belediyesi İklim Nötr Şehirler Ağı'na Katıldı

MHP Şuhut'ta 'Hayırlı Günler Komşum' Ziyaretleri Gerçekleştirdi

Gümüşhane Belediye Başkanı, Cenaze Törenlerine Katıldı

Gümüşhane Belediye Başkanı, Tokat AK Parti İl Başkanı'nın Oğlunun Düğün Törenine Katıldı

Denizli Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli, Karşıyaka'daki Yeni Merkezinde Hizmete Başladı

Denizli 12. Uluslararası Ege Âşıklar Bayramı Başlıyor

CHP'li Baran Güneş’ten Strazburg’da demokrasi vurgusu

Başkan Çetinkaya Yazlık Sinema'daki Tadilat Çalışmalarını Yerinde İnceledi

Mustafa Ersöz Son Yolculuğuna Uğurlandı

Karabük Belediye Başkanı Çetinkaya, Esma ve Sinan Çiftinin Nikahını Kıydı

Parça Tesirli Pazarlar Tiyatro Oyunu Karabük'te Sahnelendi

47. İstanbul Maratonu’nda NG Grup adımları iyiliğe attı!

Balıkesir Sındırgı’da 4,3 büyüklüğünde deprem!