AKOM'da kriz masası kuruldu... İstanbul'da ekipler teyakkuzda!

AKOM

AKOM'da kriz masası kuruldu... İstanbul'da ekipler teyakkuzda!

Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havayla birlikte Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın yaratabileceği olası olumsuzluklara karşı İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tüm birimleriyle teyakkuzda. Sağanak yağışların yarın sabah saatlerine kadar İstanbul genelinde etkili olması bekleniyor.

İSTANBUL (İGFA) - 7 Aralık gece yarısı itibariyle başlayan ve saat 04.00 civarı şiddetini artıran kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış Boğaz çevresi ve Avrupa Yakasında, özellikle Şişli, Sarıyer, Arnavutköy, Beykoz, Üsküdar, Bakırköy ilçelerinde etkili oldu. İstanbul’un farklı bölgelerinde metrekareye 5 ila 45 kg arasında yağış kaydedildi.

Yağışın öğle saatlerine kadar kuvvetli şekilde devam etmesi ve yarın sabah saatlerine kadar İstanbul genelinde etkili olması bekleniyor. İl genelinde hafif seyreden rüzgârın ise öğle saatlerinden itibaren kuvvetlenerek gece saatlerine kadar kuzeyli yönlerden zaman zaman fırtınamsı (40–60 km/saat) şeklinde esmesi öngörülüyor.

AKOM’DA KRİZ MASASI KURULDU; YAKLAŞIK 6 BİN PERSONEL GÖREV YAPTI

Hava tahmin raporları doğrultusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), olumsuz hava koşullarıyla mücadele için ekiplerini hazırladı. İBB Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı kriz masası kurarak koordineli çalışıyor.

Su baskınlarına karşı kritik görev üstlenen İtfaiye, altyapı ve su tahliye sorunlarını çözen İSKİ, hasar gören yolların onarımı ve güvenli geçişi sağlayan Yol Bakım Daire Başkanlığı ekipleri sahada. Ayrıca, Atık Yönetimi, Park Bahçeler, Afet İşleri, Zabıta, İBB Trafik, İETT, Metro İstanbul, Halkla İlişkiler ve İşletmeler Müdürlüğü birimleri de dahil olmak üzere toplam 5 bin 887 personel ve bin 972 araç/iş makinesi sahada aktif görev yaptı. Ekipler, İstanbul'un dört bir yanından gelen ihbarlara müdahale çalışmalarını sürdürüyor.

İstanbul’da hava sıcaklıklarının 20 Aralık’a kadar (8-10 Aralık hariç) mevsim normallerinin 2-4°C üzerinde seyretmesi öngörülüyor.


Haber Kaynak : İGFA

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Hasta Nakil Hizmeti 7/24 Devam Ediyor

Ebu’l-Hasan El-Harakânî'nin İrfan Mirası Sakarya'da Konuşuldu

Karapürçek'teki Mesudiye Köprüsü inşaatında önemli aşama tamamlandı

Sakarya'da Sürdürülebilir İklim Parkı, Şehrin Açık Hava Laboratuvarı Olacak

Ankara, UNESCO Öğrenen Şehirler Küresel Ağı'na Kabul Edildi

Mersin'de Giyim Üretim Kurslarına Yoğun Talep

SASKİ, İlkokul Öğrencilerine Suyun Arıtma Yolculuğunu Anlattı

Kayseri'de Mobil Beyaz Masa, Hizmeti Vatandaşın Ayağına Götürüyor

Kayseri'de Üniversite Kampüsüne 3,5 Milyon TL'lik Altyapı ve Akıllı Sera Yatırımı

Kahramanmaraş'ta Sağanak Sonrası Büyükşehir Belediyesi Temizlik Seferberliği Başlattı

KASKİ, Sağanak Yağışın Altyapı Çalışmalarına Etkisini Azaltmak İçin Saha Müdahalesi Başlattı

3. Amed Uluslararası Film Festivali, 84 Filmle Başladı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Yahyalı'da 1200 Fidan Dikti

Diyarbakır Eşbaşkanı Bucak, İHD'nin Dayanışma Etkinliğinde Konuştu

Ankara'da 8. Uluslararası Sinema ve Felsefe Sempozyumu Başladı