Almanyalı mevkidaşına tarihi mektubun birebir basımını hediye etti

Almanyalı mevkidaşına tarihi mektubun birebir basımını hediye etti

Almanyalı mevkidaşına tarihi mektubun birebir basımını hediye etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'e, Almanya İmparatoru 1. Wilhelm'in, 26 Ocak 1884'te Sultan 2. Abdülhamid'e gönderdiği mektubun birebir basımını hediye etti.

ANKARA (İGFA) -  Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Steinmeier, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi.

Görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Steinmeier'e, Ömer Faik'in yazdığı ve 1898'de İstanbul'da Matbaa-i Osmaniye'nin yayınladığı "Almanca'dan Türkçe'ye Lügat Kitabı" ile Almanya İmparatoru 1. Wilhelm'in kendisine verilen madalyalardan dolayı duyduğu memnuniyete ve iki ülke arasındaki dostane ilişkilerin sürmesi temennisine dair 1884'te Sultan 2. Abdülhamid'e gönderdiği mektubun birebir basımını hediye etti.

İletişim Başkanlığı'ndan aktarılan habere göre Almanya İmparatoru 1. Wilhelm'in Sultan 2. Abdülhamid'e gönderdiği mektupta, şu ifadeler yer aldı:

"Şevketli, kudretli samimi dost hazretleri, dostane münasebetlerin göstergesi olarak bu defa yüce imtiyaz nişanının altın ve gümüş madalyaları hediye buyurulduğunu ifade eden lütufkar mektubunuzu Said Paşa eliyle aldım. Hakkımda bu kez de tenezzül edip yüksek gayeler içeren iltifatlar göstermeniz ve bu dostluk göstergelerinin sözü edilen elçi vasıtasıyla en güzel şekilde iletmeniz nedeniyle ulu şahsınıza şükranlarımı sunarım. Ben de yüce şahsınıza derin sevgi ve kalpten dostluk duygularımı iade etmenin yanı sıra ömrünüzün, talihinizin, mutluluğunuzun ve Osmanlı saltanatının kudretinin sonsuza kadar devam etmesi temenni ve niyazında bulunduğumu belirtirim. Bâb-ı Âli ile Almanya devleti arasında sürmekte olan dostluk bağlarının güçlendirilmesini içtenlikle arzu ettiğimi beyan ederim.

Siz haşmetli Padişaha en içten muhabbet ve dostluk güvencelerimi arz etmemin yanı sıra yardımlarıyla varlığınızı korumasını yüce Allah'tan niyaz ederim."


Haber Kaynak : İGFA

Konya-İstanbul hattında 13 milyon yolcu yüksek hızda seyahat etti

Diyarbakır'da DİGEM'in E-Ticaret Eğitimleri Başlıyor

Diyarbakır'da 211 Bin Metrekarelik Mezopotamya Kent Parkı'nın İnşası Hızla İlerliyor

Kayseri'de Tüketici Hakları İçin Ortak Denetimler Sürüyor

Geleceğin bilim insanları Beylikdüzü'nde yetişiyor

İstanbul Maltepe'nin kreşlerinde 'Yerli Malı' coşkusu

Ankara Büyükşehir Belediyesi 'Kocatepe Sohbetleri'ni Başlattı

KAMEK Kursiyerleri, Fotoğraf Eğitimini Doğada Pratiğe Döktü

Konya'nın 2025-2030 Turizm Master Planı Toplantısı Gerçekleştirildi

Eskişehir'de Gündoğdu 2. Etap B Projesi'nin Temel Kazı Çalışmaları Başladı

Eskişehir Büyükşehir Spor Kulübü, Artistik Yüzme, Hentbol ve Kros Branşlarında Zirveye Oynuyor

Çanakkale İklim Elçileri EKAY Tesisinde İnceleme Yaptı

Berna Türemen Kedi Sanat Evi Üçüncü Yılını Kutladı

Yerli ve milli silah sistemleri envanterde...Yeni gemilere tören düzenlenecek

İstanbul Maltepe’de yollar yenileniyor