'Altın Karınca'dan Kocaeli'ne 2 ödül

'Altın Karınca'dan Kocaeli'ne 2 ödül

Marmara Belediyeler Birliğinin “2022 Altın Karınca Ödülleri” sahiplerini buldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, törende 2 ayrı proje ile ödül alarak, başarılı hizmetlerini taçlandırdı.

KOCAELİ (İGFA) - Marmara Belediyeler Birliğince belediyelerin şehirlerdeki yaşam kalitesini artıran projelerini teşvik etmek ve yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen, “2022 Altın Karınca Ödülleri”, törenle sahiplerini buldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hayata dokunan 2 ayrı projesiyle birden ödül aldı. Büyükşehir’in tarımsal kalkınma alanındaki TABİP ve el emeği göz nuru eserlerin dijital ortamda satışa sunulduğu komeksepeti projeleri ödüle layık görüldü. İstanbul’daki ödül törenine Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, belediye başkanları ve proje ekipleri katıldı.

MARMARA’NIN EN PRESTİJLİ ÖDÜLLERİ

Başkan Büyükakın, törenin açılışında yaptığı konuşmada, Marmara’nın en prestijli yarışması olan Altın Karınca Ödülleri’nin, şehirlerin güzelleşmesi ve kalkınması için hayata geçirilen projelerin bir anlamda taçlandırılması için bir vesile olduğunu söyledi.

Altın Karınca Ödülleri yarışmasında projelerin, adil bir değerlendirme süreci ile belirlendiğini ifade eden Başkan Büyükakın, “Ödüllerin yerini bulmasını ve daha başarılı projeleri teşvik etmesini temenni ediyorum. Dereceye giren belediyelerimizi ve proje ekiplerini tebrik ediyorum. Emeği geçen tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum” diye konuştu.

10 KATEGORİDE ÖDÜL

Konuşmaların ardından ödüller açıklandı.

Altın Karınca’da 10 ayrı kategoride 39 belediyenin 49 projesi ödüle layık görüldü. Marmara Bölgesi’ndeki belediyelerin projeleri, yönetişim ve katılımcılık, kentsel planlama ve altyapı, iklim değişikliği ve çevre yönetimi, kentsel tasarım ve mimari, kültür ve sanat, sosyal hizmetler, yerel kalkınma, ulaşım ve hareketlilik, akıllı şehir uygulamaları ve afet yönetimi olmak üzere 10 kategoride ödüllendirildi. Dereceye giren belediyelere ödülleri, Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın tarafından belediye başkanlarına ve proje ekiplerine takdim edildi.

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİRE 2 ÖDÜL

Altın Karınca yarışmasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2 farklı projesiyle ödüle layık görüldü.

Büyükşehir Belediyesinin katma değeri yüksek ürünler yetiştirmeye teşvik edilen çiftçilerin gelir düzeyini artırmak ve tarımsal kalkınmaya destek sağlamak amacıyla 2020’de hayata geçirdiği, Muhtarlık İşleri Dairesi Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğünce yürütülen, “Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projesi” (TABİP) ödüle layık görüldü. Ayrıca Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğünün yürüttüğü, KO-MEK’te aldıkları eğitim ile evlerinde ürettikleri ürünleri satmak için uygun bir platform arayan kursiyerlere sunulan komeksepeti ile alıcı ve satıcıya güvenli alışveriş imkanı sağlanması, geniş kitlelere erişim, e-ticaret ve ürün pazarlama konularında teknik destek verilmesiyle üreticilerin daha fazla üretime katılmaları ve aile ekonomilerine katkıda bulunmaları amaçlanan Komeksepeti ödül alan diğer proje oldu. Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Numan Balaban ve Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Raşit Fidan ile proje ekibine ödülleri, Başkan Büyükakın tarafından verildi.

Tören, günün anısına fotoğraf çekimi ile son buldu.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: 'altın karınca'dan kocaeli'ne 2 ödül

12 Dev Adam 24 yıl sonra yarı finalde

Yazdan kalan enfeksiyonlarla kışa girmeyin!

13. Boğaziçi Film Festivali’nde milyon lirayı aşan ödüller dağıtılacak

'Meme kanseriyle mücadeleye destek' hibe başvurularında son gün 22 Eylül

İstanbul krizine 'Özel' sert tepki! Gürsel Tekin'den dürüstlük çağrısı!

Yeni eğitim yılı için İSTAHED'den velilere sağlık önerileri

İstanbul Bakırköy Belediyesi gönüllüleri arıyor

İstanbul Bakırköy Tıp Merkezi'nde kardiyoloji hizmeti

Togg yeni tasarımının rengini 'Mardin'den ilham aldı

Otelcilikte beklentileri karşılayan hizmet, fiyat performans dengesi ile sağlanacak

Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda çifte kutlama

Maltepe Belediyesinden 74 bin kişilik sıcak yemek

İstanbul Beylikdüzü’nde “Beslenme Saati” uygulamasında yeni dönem başladı

15 kadın hekim “Kadına Sağlık” için mikrofon başında

Yeni müfredat, yepyeni bir Tudem!