Altınordu'da Heyelan Riskine Karşı Belediye-Vatandaş İş Birliğiyle Taş Duvarlar Yükseldi

Altınordu

Altınordu Belediyesi, Bayramlı, Osmaniye ve Yukarıtepe mahallelerinde heyelan riski taşıyan yollarda vatandaşlarla iş birliği yaparak 75 metre uzunluğunda taş duvar inşa etti.

Altınordu'da Heyelan Riskine Karşı Belediye-Vatandaş İş Birliğiyle Taş Duvarlar Yükseldi

Altınordu Belediyesi, heyelan riski taşıyan yollarda güçlendirme çalışmaları kapsamında Bayramlı Mahallesi Merkez Sokak, Osmaniye Mahallesi Karadere Sokak ve Yukarıtepe Mahallesi Sıraca Sokak’ta taş duvar çalışmalarını tamamladı. Çalışmalar belediye ile vatandaşların iş birliğiyle yürütüldü.

Güvenlik ve Dayanıklılık İçin Altyapı

Altınordu Belediyesi, Karadeniz'in zorlu coğrafi koşullarında doğa ile uyumlu ve modern bir kent inşa etme hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Kentin farklı mahallelerindeki heyelan risklerine karşı başlatılan taş duvar yapım çalışmaları ile vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması ve yolların ömrünün uzatılması amaçlanıyor. Kırsal Hizmetler Müdürlüğü koordinesinde yürütülen çalışmalarda, belediye vatandaşlara iş makinesi, taş, çimento ve çakıl desteği sağladı. Üç mahallede toplam 75 metre uzunluğunda ve 563 metreküp hacminde taş duvar inşa edildi. Yapılan çalışmalarla, özellikle yağışlı havalarda yaşanabilecek toprak kaymalarının ve ulaşım aksaklıklarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Mahalle Sakinlerinden Memnuniyet

Osmaniye Mahallesi Muhtarı Emin Çınar, mahallelerinde yaşanan bir heyelan sorununun çözüme kavuşturulduğunu belirtti. Çınar, "Mahallemizde bir vatandaşımızın evinin altında heyelan oluşmuştu. Mağdur vatandaşımızla birlikte belediyemize başvurduk. Belediye Başkanımız Ulaş Tepe, vatandaşımıza malzeme desteği verdi ve belediye-vatandaş iş birliğiyle duvarımız yapıldı. Kendisine mahallem adına teşekkür ediyorum" dedi.

"Çok Kötü Bir Haldeydi"

Bayramlı Mahallesi Azası Yusuf Bayramiç, bölgenin daha önceki durumuna dikkat çekerek, "Burası çok kötü bir haldeydi. Heyelan nedeniyle uçmuştu. Belediye-vatandaş iş birliğinde çok güzel bir taş duvar inşa ettik. Şimdi güzel bir hale geldi ve yaşanılabilir bir merkez oldu. Herkesten Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

"Sorunumuz Çözüldü"

Bayramlı Mahallesi’nde yaşayan Mustafa Aksu, "Daha önce burası topraktı. Yağmur yağdığında sürekli uçuyordu. Birkaç kez temizletmiştik ama sorunumuzu çözememiştik. Altınordu Belediyemize başvurduk. İş makinesi, taş, çimento ve çakıl desteğini bize sağladılar. Mahalleli olarak kısa sürede duvarımızı inşa ettik. Belediyemize teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Bir diğer mahalle sakini Necdet Akyürek ise, "Bu alanda çökme yaşamıştık. Altınordu Belediyemize durumu anlattık. Aldığımız destekle yeni bir taş duvar inşa ettik. Onların sayesinde bunu başardık. Şu anda duvarı beğenmeyen kimseyi görmedim. Başta ben olmak üzere herkes memnun" dedi.


Ordu,Altınordu Belediyesi

Ordu,Altınordu Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Kayseri'de Ramazan Öncesi Zabıta Koordinasyonu Sağlandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, öğrenci hanelerine eğitim desteğinin ikinci taksitini ödedi

Altınordu Belediyesi, Samsunlu Buz Patencilerine Antrenman İmkanı Sağladı

Van Büyükşehir Belediyesi, Öğrencilere Sıfır Atık Eğitimi Veriyor

Van Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Sağlık Çalışanları İçin Etkinlik Düzenledi

Diyarbakır'da 4 ilçede 3 bin 545 esnaf ziyaret edildi

Van Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Sağlık Çalışanlarına Özel Konser Düzenliyor

Kayseri İtfaiyesi Ocak Ayında 536 Olaya Müdahale Etti

Kayseri Kariyer Merkezi, Ocak Ayında 269 Kişinin İstihdamına Aracılık Etti

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Dünya Sigara Bırakma Günü'nde Farkındalık Etkinliği Düzenledi

Konya Büyükşehir Belediyespor, Darüşşafaka'yı Farklı Mağlup Etti

Kayseri'de İçme Suyu Şebekesine 1,6 Milyar TL'lik Yatırım

Eskişehir'de Yerel Tohum Takas Günleri Başladı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, Bisiklet Başkenti Hedeflerini Açıkladı

Toroslar'da Çöp Ev Temizliği: 8 Ton Atık, 115 Bin Lira ve Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi