GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

Ankara Kültür Yolu'nda koşacak

Ankara Kültür Yolu

Ankara Kültür Yolu'nda koşacak

Başkent Kültür Yolu Festivali, kapanış programında sanat ve sporu özel bir etkinlikte buluşturacak. Başkent Kültür Yolu rotası üzerinde düzenlenen Başkent Kültür Yolu Koşusu, Ankara’nın eşsiz kültürel mirasına sporla dikkat çekecek. Ankara’da ilk kez bir sanat rotası üzerinde düzenlenen koşuya katılan Ankaralılar, Başkent Kültür Yolu Festivali’nin benzersiz kültür ve sanat ruhunu sporun birleştirici gücüyle birlikte deneyimleyecek.

ANKARA (İGFA) - Başkent Kültür Yolu rotası yarın, 28 Mayıs’ta başlayan Başkent Kültür Yolu Festivali’nin kapanışında özel bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Festivalin son günü olan 12 Haziran’da düzenlenecek Başkent Kültür Yolu Koşusu’nda atletler Başkent Kültür Yolu rotası üzerinde koşacak. Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nden CSO ADA ANKARA’ya uzanan 5 km’lik etapta bu yıl ilk kez gerçekleşecek etkinlikte, sporcular Ankara’nın tarihî ve modern yüzünü yansıtan merkezlerle dolu güzergâhta yarışacak. Etkinlik, Türk Telekom’un ana sponsorluğunda gerçekleşecek. 

Festival kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen Başkent Kültür Yolu Koşusu, Ankara’nın seçkin kültür merkezleri ve mimarî abideleriyle çevrili Başkent Kültür Yolu rotası üzerinde gerçekleştirilecek. Ankara’nın eşsiz kültürel mirasını sporla buluşturan etkinlik, sanat ve sporun birleştirici gücünü Başkent’in sokaklarına taşıyacak. 

18 yaşını doldurmuş tüm kulüplü, ferdi ve yabancı uyruklu sporcuların katılabileceği Başkent Kültür Yolu Koşusu, Türkiye Atletizm Federasyonu ve WA yarışma kurallarına uygun olarak yapılacak. Amatör ve profesyonel atletlerin katılabileceği etkinlikte birinciye 7.500 TL, ikinciye 5.000 TL, üçüncüye ise 2.500 TL ödül verilecek. Koşuya katılan tüm sporcular madalya almaya hak kazanacak. Ulucanlar Müzesi’nden başlayıp tüm rotayı takip ederek CSO ADA ANKARA’da sona eren Başkent Kültür Yolu Koşusu, 1,5 saat sürecek. Başkent Kültür Yolu Koşusu’snun biletleri biletinial.com üzerinden temin edilebiliyor. 


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: ankara kültür yolu'nda koşacak

NKT yaz sezonunu “Ormandaki Kulübe”de özel dinleti ile açtı

35. Akbank Caz Festivali'nde sahne alacak yeni isimler belli oldu

İstanbul Festivali gençlere yeni alanlar açıyor

Harbiye ağustosta da coşku dolu

Togg’da kiralar gibi T10X sahibi olma fırsatı

Bugün hava durumu nasıl olacak? Yağmur, rüzgar...

Başakşehir'de kediye şiddet olayının şüphelisi gözaltında!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere seslendi: Büyük ve güçlü Türkiye'ye az kaldı

İstanbul-Halep uçuşları yeniden başladı

Düzce'de zincirleme trafik kazası

İstanbul'da üçlü işbirliği zirvesi başladı

Kronik ağrıya meydan okuyun! Fibromiyalji çocuklarda da sık görülüyor!

MEB ve JENDER’den mesleki eğitimde iş birliği

Mehmet Efe’nin hayali gerçek oldu: Protezle ilk maçını oynadı

Sinemaseverler için Cuma vizyonu: Vizyonda neler var?