Ankara-Niğde Otoyolu'nu 9 milyon araç kullandı

Ankara-Niğde Otoyolu

Ankara-Niğde Otoyolu'nu 9 milyon araç kullandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bakanlığın dev projeleri arasında yer alan Ankara-Niğde Otoyolu'nu açıldığı günden bu yana yaklaşık 9 milyon aracın kullandığını bildirdi.

ANKARA (İGFA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-Niğde Otoyolu ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Son 20 yılda ulaşımın her moduna yatırım yaptıklarını ve Türkiye’nin altyapı sorununu büyük ölçüde çözdüklerine dikkati çeken Karaismailoğlu, durmaksızın milletin ihtiyacı olan projeleri hayata geçirdiklerini belirterek, "Milletimize hangi sözü verdiysek yerine getirdik. 7/24 çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz. Dev projeleri milletimizin hizmetine sunduk. O projelerden biri de Ankara-Niğde Otoyolu…. Otoyol ringinin bir parçası olan Ankara-Niğde Otoyolu, 275 kilometre ana gövde, 55 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 330 kilometre uzunluğunda. Tamamı 16 Aralık 2020’de trafiğe açılan otoyol, Edirne’den başlayarak, İstanbul ve Ankara üzerinden Güneydoğu’ya kadar uzanan ve yapılması planlanan Şanlıurfa-Habur Sınır Kapısı kesimini de kapsayan TEM (Trans European Motorway) Otoyolu’nda kesintisiz ulaşım sağladı" dedi.

ANKARA-NİĞDE ARASI 2 SAAT 22 DAKİKAYA İNDİ

Otoyolun hizmete açılması ile Ankara-Niğde arası seyahat süresinin 4 saat 14 dakikadan 2 saat 22 dakikaya indiğine vurgu yapan Bakan Karaismailoğlu, "“Açıldığı günden bu yana otoyoldan 8 milyon 961 bin araç geçiş yaptı. Zamandan yıllık 450 milyon TL, akaryakıt tüketiminden yıllık 278 milyon TL olmak üzere yıllık toplam 728 milyon TL tasarruf edildi. 57 bin ton karbon emisyon azaltımı sağlandı" diye konuştu.

20 yılda otoyol ağını 2 kattan fazla artırarak, 3 bin 633 kilometreye ulaştırdıklarını aktaran Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, 2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı ışığında projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerinin altını çizdi.


Haber Kaynak : İGFA

Adalet Bakanı Tunç, Adıyaman'da Adalet Sarayı Açılışında Deprem ve Terörle Mücadeleyi Değerlendirdi

Kayseri Kalesi'nde LED Aydınlatma ve Bakım Çalışması Tamamlandı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ekinözü'ne 50 Milyon TL'lik Yol Yatırımı Yapıyor

Mersin'de Halk Kart Ekim Desteği Hesaplara Aktarıldı

Yerlikaya: Trafikte Yol Kesenlere 180 Bin Lira Ceza Geliyor

Eyyübiye Belediye Başkanı Yetim Aileleri ve İhtiyaç Sahiplerini Evlerinde Ziyaret Etti

Tunceli'de Çocuklar İçin Akıl ve Zekâ Oyunları Kursu Açıldı

Nilüfer'de Jandarma Komutanı'ndan Belediye Başkanı'na İade-i Ziyaret

Kahramanmaraş'ta 10 Bin Öğrenci Ücretsiz TYT Deneme Sınavında Ter Döktü

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Kırmızı Işık İhlali Yapan Sürücüler Yakalandı

Bitlis Emniyet Müdürlüğü'nden 'Kalplerde Sevgi, Gözlerde Güven' Mesajı

Pendik Belediyesi Atatürk Arboretumu'nda Doğa Yürüyüşü Düzenliyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Vefat Eden Çalışanlarını Lokma Hayrı ile Andı

Yalova'da Üreticilere 14 Ton Buğday Tohumu Dağıtıldı

Kâğıthane'de Millet Kıraathaneleri Gençlerin Gözdesi Oldu