Ankara'da Cumhuriyet'in 102. Yılı Kutlamaları ve Zafer Genç Akademi Açılışı

Ankara

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet'in 102. yıl dönümünü Zafer Meydanı'nda başlayacak etkinliklerle kutlayacak. Program kapsamında Zafer Genç Akademi açılacak ve Fener Alayı Yürüyüşü düzenlenecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet'in ilanının 102. yıl dönümünü milli birlik ve dayanışma ruhunu yansıtan etkinliklerle kutlayacak.

Cumhuriyet Ateşi Zafer Meydanı'nda Yakılacak

29 Ekim Çarşamba günü Zafer Meydanı'nda başlayacak programda önce "Cumhuriyet Ateşi" yakılacak. Saat 19.00'da Ankara İtfaiyesi ekiplerinin yakacağı Cumhuriyet Ateşi ile başlayacak törende, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhuriyet'in 102. yılına özel konuşma yapacak.

Zafer Genç Akademi Hizmete Açılıyor

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında "Zafer Genç Akademi" kapılarını açacak. Toplam 3 bin metrekare kullanım alanına sahip olan akademi, Başkentli gençlerin eğitim, üretim ve sosyalleşme merkezi olacak. Akademide sessiz çalışma odaları, toplantı alanları, bilgisayar salonları, sosyal ve kültürel donatılar yer alıyor. Aynı anda 500 gence hizmet verebilecek merkez, engelli erişimine uygun altyapısıyla dikkat çekiyor. Akademide ayrıca BelPa Kafe, fuar alanı, mescit, mutfak ve Harikalar Meydanı da bulunuyor. Zafer Genç Akademi, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Başkent genelindeki 6. Genç Akademisi olacak.

Fener Alayı Yürüyüşü Düzenlenecek

Kutlamalar akşam saatlerinde de devam edecek. Samsun Atakum Belediyesi Cumhuriyet Kadınları Bandosu, Cumhuriyet marşlarını seslendirecek ve Seğmenler gösterisi ile Başkent'in kültür geleneği sergilenecek. Saat 20.30'da başlayacak Fener Alayı Yürüyüşü, Mareşal Atatürk Anıtı'ndan Birinci Meclis'e kadar uzanacak.

Ankaralılara Davet

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda tüm Ankaralıları kutlamalara davet etti. Yavaş, "Cumhuriyet coşkusunu hep birlikte yaşamak, bu büyük gururu paylaşmak için tüm Ankaralıları davet ediyorum" ifadelerini kullandı.


Ankara,Ankara Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Diyarbakır Belediyesi Japonya'da Afet Risk Yönetimi Çalışmalarına Katıldı

Tepebaşı'nda Cumhuriyet Coşkusu: Çocuklar 102. Yılı Kutladı

Gelişim Üniversitesi'nde Cumhuriyet coşkusunun konuğu Gençleşen Türküler

Bursa Büyükşehir'den kent hafızasına 2 önemli eser

Kayseri Büyükşehir'de Özel Güvenlik Personeline KAAN Eğitimi Verildi

Antik Side Sokaklarında Cumhuriyet Coşkusu

Eski Cezaevi Alanı Yaşam Merkezi'ne Dönüşüyor

Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel'den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Çorlu'nun Kurtuluşunun 103. Yılı Kutlandı

Çocuk Kültür Evi Korosu 2025-2026 Sezonu İçin Yeni Üyeler Arıyor

Nilüfer'de Cumhuriyet'in 102. Yılı Kutlama Hazırlıkları

Kahramanmaraş'ta Cumhuriyet'in 102. Yılı Kutlamaları Başlıyor

Eyyübiye Belediye Başkanı Kuş: Cumhuriyet Milletin Zihinsel Devrimidir

Altaylı ve Oğuz Caddelerinde Yenileme Çalışmaları Devam Ediyor

Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı