Ankara'da Gençlik Sofraları Dört Noktaya Ulaştı

Ankara

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin üniversite öğrencilerine yönelik ücretsiz yemek hizmeti, Anıttepe'nin eklenmesiyle dört farklı noktada sunulmaya başladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, "Üniversite Ankara'da Okunur" sloganıyla gençlerin hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. Yeni eğitim-öğretim yılıyla birlikte Gençlik Sofraları artık kentin dört farklı noktasında hizmet verecek. Gazi, 100. Yıl ve Sıhhiye'nin ardından hizmete açılan Anıttepe Gençlik Sofrası da öğrencileri 4 çeşit sıcak yemekle buluşturacak.

Ücretsiz Akşam Yemeği Hizmeti

Başkent'te okuyan üniversite öğrencileri, hafta içi her gün 17.00-20.00 saatleri arasında ücretsiz sıcak yemek hizmetinden yararlanabilecek. Uygulama, öğrencilerin hem bütçelerine hem de sağlıklı beslenmelerine destek olmayı hedefliyor. Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BELPA AŞ'nin mutfağında hijyenik şartlarda ve gıda mühendislerinin kontrolünde hazırlanan sıcak ve taze tam 4 çeşit yemekten faydalanmak isteyen öğrencilerin, TC kimlik kartı ya da öğrenci kimlikleriyle karekod üzerinden kayıt olmaları gerekiyor.

150 Binin Üzerinde Yemek İkramı

ABB Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Güven, Gençlik Sofralarının dayanışma ve paylaşmanın adresi haline geldiğini ifade ederek projeye yönelik şu bilgileri verdi:

"Bugüne kadar 150 binin üzerinde sıcak yemek ikram ettik ve on binlerce öğrencimizi aynı sofrada buluşturduk. Bu aile her yıl biraz daha büyüyor. Gazi, 100. Yıl ve Sıhhiye Gençlik Sofraları'mızın ardından şimdi Anıttepe Gençlik Sofrası da hizmete açıldı. Böylece öğrencilerimize daha fazla noktada ulaşabiliyor, onlara kapılarımızı daha geniş açabiliyoruz. Hafta içi her gün 17.00-20.00 saatleri arasında gençlerimizi sofralarımıza bekliyoruz. Çünkü bu sofralar yalnızca yemek değil; samimiyetin, dayanışmanın ve bir arada olmanın sıcaklığını sunuyor."

Öğrencilerden Memnuniyet

Gençlik Sofralarına gelerek ücretsiz yemek hizmetinden yararlanan öğrenciler ise memnuniyetini şu sözlerle dile getirdi:

- Mehmet Ali Ercengiz: "Müthiş bir hizmet olduğunu keşfettim önünden geçerken. Yalnızca ücretsiz yemek olmasının yanı sıra öğrencilerin sulu yemeğe erişimini kolaylaştıran ve bu denli zor ekonomik şartlarda, en azından bir kahve içmeye harçlığımızı bıraktıran bir uygulama."

- Mert Akelçi: "Güzel, hoş lezzetliydi. Dışarıya göre çok iyi oluyor öğrenciler için. Bir menüden kurtarmış oluyor bizi."

- Deniz İlkeal: "Gençlik Sofrası'na önceden gitmiştim. Daha sonra burayı fark edince okuluma yakın olduğu için buraya gelmeye başladım. Kesinlikle çok yararlı buluyorum."

- Miraç Üçüncü: "4 çeşit yemek çıkıyor taze, güzel. Yiyoruz, doyuyoruz. Dışarıda zaten bir öğünün 300-400 lira olduğu bir ortamda, bir üniversite öğrencisine bu kadar güzel hizmet sağlanması, yaşam konforumuzu yaşam kalitemizi artırıyor."

- Berra Atmaca: "Genel olarak güzel, beğeniyorum. Sınav haftaları bayağı işime yarıyor. Yemeğimi yiyorum sonra dersimi çalışıyorum. Evim uzak olduğu için buranın okuluma yakın olması da güzel. Ücretsiz olması çok büyük bir avantaj biz öğrenciler için."

- Sencer Yılmaz: "Okulumuzla mesafesi çok yakın olduğu için ders çalıştıktan sonra gelip yiyebileceğimiz böyle bedava bir uygulama olması bizim açımızdan çok iyi. Çünkü günümüzde ekonomik şartlar çok kötü olduğu için aylık gelirimizin çoğu yemeklere gidiyor."

- Yusuf Bahadır Aslan: "Uygulama güzel. Uzun süredir gelip gidiyoruz burası da yeni açılmış hoşumuza gitti. Yolüstü, ulaşım metro yakın, gayet güzel teşekkür ederim."

Dört Farklı Lokasyon

Üniversitelere yakın 4 farklı noktada hizmet veren Gençlik Sofralarının adresleri ise şu şekilde:

· Gazi Mahallesi Gençlik Sofrası - Emniyet Mah. Silahtar Cad. No:36 Yenimahalle

· Sıhhiye Gençlik Sofrası - Sıhhiye Çok Katlı Otopark 1. Kat

· 100. Yıl Gençlik Sofrası- İzmir 2 Cad. Kızılay

· Anıttepe Gençlik Sofrası - Anıttepe Mahallesi Kubilay Sokak Kubilay Sok. No: 2


Ankara,Ankara Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Eskişehir'de Caz ve Oda Müziği Günleri Başladı

Eski Çanakkale Belediye Başkanı Reşat Tabak Mezarı Başında Anıldı

Kahta'da İtfaiye Haftası Etkinlikleri Başladı

Çanakkale Belediyesi'nde Planlı Bakım Çalışması: 10 Saat Süreyle Online Hizmetler Askıda

Kahramanmaraş'ta Görme Engelli Öğrenciler İçin Mangala Turnuvası Düzenlendi

Eskişehir'de Yol Çalışmaları Vatandaş Memnuniyetini Artırdı

Çocuk Kültür Evi'nde 2025-2026 Dönemi Atölye Kayıtları Başlıyor

2. Akdeniz Bienali Tarsus'ta Açıldı, Seçer Onursal Başkan Seçildi

4. Alanya Tropikal Meyve Festivali Yoğun Katılımla Sona Erdi

Kahta Belediyesi Diyabet Farkındalık Semineri Düzenledi ve Çocuklara Diyabet Kitleri Dağıttı

Geleceğin hekimleri SASKİ tesislerinde suyun yolculuğunu izledi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nden Üniversiteli Gençlere Sıcak Karşılama

Kahramanmaraş'ta Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Görme Engelli Derneklerden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne Ziyaret

Bursa Büyükşehir Belediyesi afet tatbikatı gerçekleştirdi