Ankara'da kadın sağlığına tam destek

Ankara

Ankara'da kadın sağlığına tam destek

Ankara Büyükşehir Belediyesinin (ABB) Ekim ayında başlattığı HPV Aşı Uygulaması desteği kapsamında bin ANKARA 800 kadın ilk doz aşısını oldu.

ANKARA (İGFA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ekim 2024’te başlattığı HPV Aşı Uygulaması ile toplum sağlığını desteklemeye devam ediyor. Destek kapsamında sosyal destek alan 9-30 yaş arasındaki 1800 kadın ve kız çocuğuna ilk doz ücretsiz HPV aşısı uygulandı.

Projeye en fazla başvuru sırasıyla Mamak, Keçiören ve Çankaya ilçelerinden geldi. 15 yaş altı çocuklara iki doz, 15 yaş üzeri bireylere ise üç doz aşı yapılırken, aşılar Sağlık Bakanlığı’nın e-Nabız sistemi üzerinden kayıt altına alınıyor.

Türkiye’de yerel yönetim düzeyinde ilk kez uygulanan ücretsiz aşı desteği; İstanbul, İzmir, Mersin ve Muğla gibi diğer belediyelerin de benzer çalışmalar başlatmasına öncülük etti. Ankara Büyükşehir Belediyesi, projeyi bir yılın sonunda değerlendirerek devamına karar verecek.

Gazi Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Şenol projeyi, “Kadınları ve kız çocuklarını kanserden koruyacak bilimsel bir başarı” olarak değerlendirdi.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: ankara'da kadın sağlığına tam destek

Türkiye'de organ nakli bekleyen hasta sayısı alarm veriyor

İBB’den İstanbul’un manevi mirasına büyük hizmet

İletişim Başkanı Duran, Gazze’de görev yapan gazetecilerle buluştu

MSK basketbol akademi lansmanı gerçekleşti

Eylül'de İhracat Tarihi Rekor Kırdı, Turizm Geliri Arttı

Türkiye'nin E-İhracatında Küresel İş Birlikleri Genişliyor

Salomon Cappadocia Ultra Trail Eurosport’ta!

Adalet Bakanı Tunç, Adıyaman'da Adalet Sarayı Açılışında Deprem ve Terörle Mücadeleyi Değerlendirdi

Kayseri Kalesi'nde LED Aydınlatma ve Bakım Çalışması Tamamlandı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ekinözü'ne 50 Milyon TL'lik Yol Yatırımı Yapıyor

Mersin'de Halk Kart Ekim Desteği Hesaplara Aktarıldı

Yerlikaya: Trafikte Yol Kesenlere 180 Bin Lira Ceza Geliyor

Eyyübiye Belediye Başkanı Yetim Aileleri ve İhtiyaç Sahiplerini Evlerinde Ziyaret Etti

Tunceli'de Çocuklar İçin Akıl ve Zekâ Oyunları Kursu Açıldı

Nilüfer'de Jandarma Komutanı'ndan Belediye Başkanı'na İade-i Ziyaret