Ankara’daki gizemli Amerikan Okulu’nun sırları ortaya çıktı

Ankara’daki gizemli Amerikan Okulu’nun sırları ortaya çıktı

Ankara’daki gizemli Amerikan Okulu’nun sırları ortaya çıktı

1957-1985 yılları arasında Balgat’ta faaliyet gösteren Amerikan Okulu’nun yıllıkları, ABD’nin Türkiye’deki gizli politik ve istihbarat bağlantılarını gün yüzüne çıkardı.

İSTANBUL (İGFA) - Gazeteci Ahmet Köprülü’nün Trojans / Ankara’da ABD Ajan Okulu adlı kitabı, halka kapalı Balgat’taki Amerikan Okulu’nun sırlarını ortaya koydu. Okul, ABD’li asker, diplomat ve istihbaratçı çocuklarına eğitim verirken Türkiye’de halkla ilişkiler ve politik operasyonlarda da kullanıldı. Yönetim kadrosunda ABD üst düzey yetkililerinin yanı sıra Türk Albay Kamil Homriş de yer aldı.

Gazeteci Kamuran Akkuş’un editörlüğünü üstlendiği 184 sayfalık Trojans, özellikle Amerika’nın politik etkisinin iyice arttığı 27 Mayıs dönemine de güçlü bir ışık tuttu. Kitapta, öğrencilerin odalarındaki Lenin resimleri, okulun CENTO ve TUSLOG bağlantıları, CIA ajanları ile Mason ve Metodist Kilisesi ilişkileri belgelendi.

Ayrıca, ABD Başkanı George W. Bush’un Türkiye’ye ilk ziyaretinin bilinenin aksine 1978’de gerçekleştiği de kitapta ortaya çıktı.

Gazeteci yazar Ahmet Köprülü, yıllıkları “zamanda bir yolculuk” olarak nitelendirerek, İkinci Dünya Savaşı sonrası Türkiye’nin ABD etkisi altına nasıl girdiğini gözler önüne seriyor.


Haber Kaynak : İGFA

Alışveriş bağımlılığını bilinçli farkındalıkla yenmek mümkün!

Prof. Dr. Ercan: Sarsıntı hissetmek etkilenmek demek değil

İstanbul Maltepe’de “Kent Söyleşileri”nin konuğu Hilmi Hacaloğlu oldu

Kepez'de Atatürk 87. Ölüm Yıl Dönümünde Törenle Anıldı

İstanbul Bakırköy 10 Kasım'da Ata'sını andı

Kepez'de 10 Kasım'da Bilim Atölyeleri Düzenlendi

Kepez'de Lösemili Çocuklar Haftası'nda Turuncu Balonlarla Farkındalık

Ankara’daki gizemli Amerikan Okulu’nun sırları ortaya çıktı

Sunay Akın, Kepez Forum'da 'Aslanlı Yol' Söyleşisiyle Atatürk'ü Andı

Mamak'ta Atatürk 87. Ölüm Yıldönümünde Törenle Anıldı

Alanya'nın 14. Tarih ve Kültür Sempozyumu Gerçekleştirildi

Eyüpsultan'da Turizm Zabıta Birimi kuruldu

Kocaeli Gölcük'te ATV tutkunlarından nefes kesen mücadele

Bolu'da Atatürk Anısına Sonsuzluk Yürüyüşü Düzenlendi

Niğde Belediye Başkanı Özdemir'den 10 Kasım Mesajı