AP'den 2. turda 'Millet'e destek kararı!

AP

AP'den 2. turda 'Millet'e destek kararı!

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ATA İttifakı'ndan ayrıldıklarını açıklayan Adalet Partisi (AP) Genel Başkanı Vecdet Öz ile bir araya geldi.

ANKARA (İGFA) - Yaklaşık 7 dakika süren görüşmenin ardından açıklama yapan Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, parti olarak Kılıçdaroğlu’na destek vereceklerini açıkladı.

Görüşmeden sonra açıklama yapan Kemal Kılıçdaroğlu da, bir “Var olma, yok olma” mücadelesi verildiğini belirterek, “Türkiye aydınlığa çıkacak ya da karanlığa sürüklenecek” görüşünü dile getirdi. Bu seçimin referanduma dönüştüğünü kaydeden Kılıçdaroğlu, “28'inde bütün vatanseverleri sandığa bekliyorum. Gelin, oylarınızı kullanın. Türkiye'nin kaderini değiştirelim. Güzel bir Türkiye'yi hep beraber inşa edelim” dedi.

https://youtu.be/3nmeIuNHgX0

AP Genel Başkanı Vecdet Öz ise Zafer Partisi ile ATA İttifakı’nı kurduklarını ancak ittifakın “maçın ilk yarısında görevini yaptığını” söyledi.

Öz açıklamasında, "Atatürk çizgisinde bir hareketti. Bunun mimarı Ümit Özdağ ve ikimizdik. İsim babası da bendim. Sinan Oğan Bey'i cumhurbaşkanı adayı olarak birlikte teklif ettik, yüzde 5'te kaldı. Partilerimiz de baraj altı kaldı. Demokrasinin devam etmesi için biz de kararımızı verdik. Kılıçdaroğlu'nun şahsına destek kararı çıktı. Bu karar oy birliği ile çıktı" ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: ap'den 2. turda 'millet'e destek kararı!

Adalet Bakanı Tunç, Ege Üniversitesi'nde Türkiye Yüzyılı'nı Anlattı

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Küçük Sanayi Sitesi Esnafıyla Buluştu

Karaköprü'de Çankaya Mahallesi'ne İkinci Prestij Sokak Kazandırıldı

Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye-İsviçre Ticaret Hacmi 12 Milyar Dolara Ulaştı

Ağrı'da Düzenlenen Operasyonda 761 Kilogram Metamfetamin Ele Geçirildi

Çorlu Belediyesi ve Trakya Birlik'ten Sosyal Dayanışma İş Birliği

İki Elin Sesi Var Çocuk Korosu 29 Ekim'de Sahne Alacak

İpekyolu Belediyesi Tüm Mahallelerde Halk Toplantıları Düzenledi

Mardin'in Zeytinli Mahallesi Sıfır Atık Köyü'ne Dönüşüyor

Tarsus'ta Cumhuriyet'in 102. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Göktaş: 'Rekabet artık sadece üretimle değil, sosyal bütünlükle kazanılıyor'

İzocam’dan anlamlı çağrı: Enerji tasarrufu geleceği korumaktır

Filistinli oyuncu Saleh Bakri İstanbul'a geliyor

Erdoğan’dan Gazze çıkışı... İnsanlığın kaderi 5 ülkenin insafına terk edilemez!

Bekir Aksun'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı