Arı ürünlerine ilişkin önemli düzenleme

Arı ürünlerine ilişkin önemli düzenleme

Arı ürünlerine ilişkin önemli düzenleme

Türk Gıda Kodeksi’nde yapılan düzenleme ile arı sütü, toz arı sütü, arı poleni, kurutulmuş arı poleni ve arı ekmeği dışarıdan herhangi bir madde ilave edilmeden üretilecek.

ANKARA (İGFA) - Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Türk Gıda Kodeksi Arı Ürünleri Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğle, gıda veya takviye edici gıda olarak piyasaya arz edilen arı ekmeği, arı poleni, arı sütü, ham propolis, propolis, toz arı sütü ve kurutulmuş polen gibi arı ürünlerinin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretimi, hazırlanması, işlenmesi, muhafazası, depolanması, taşınması ve piyasaya arzına ilişkin hususlar düzenlendi.

Tebliğle, arı sütü ve toz arı sütü, ham propolis ve propolis ile arı poleni, kurutulmuş arı poleni ve arı ekmeğinin sahip olması gereken ürün özellikleri de belirlendi. Böylelikle arı sütü, toz arı sütü, arı poleni, kurutulmuş arı poleni ve arı ekmeği gibi ürünlere dışarıdan herhangi bir madde ilave edilemeyecek.

Arı ürünlerinde bulaşanlar, pestisit kalıntıları, veteriner ilaç kalıntılarına dair Türk Gıda Kodeksi'nin ilgili yönetmeliklerinin hükümlerinin uygulanacak.

Söz konusu ürünlerde aroma vericiler ve aroma verme özelliği taşıyan gıda bileşenleri kullanılamayacak.

Söz konusu tebliğin detaylarına ulaşmak için tıklayabilirsiniz.


Haber Kaynak : İGFA

Muş Tarihi Çarşı'da Aydınlatma Yenileme Çalışmaları Başladı

Şanlıurfa'da İmam Bakır Mahallesi'ne Yol Çalışması

Muratpaşalı sporculardan Türkiye derecesi

Kocasinan Belediyesi Agrega Üretim Tesisi'nde 1 Milyon Ton Üretim ve 80 Milyon TL Tasarruf

Kartal'da Afetlere Hazırlık ve Haberleşme Semineri Düzenlendi

Patnos'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Şanlıurfa'da Klorlu Sulama Dönemi Sona Erdi

Patnos'ta Cumhuriyet Bayramı Töreni Düzenlendi

Alevi-Bektaşi Güçbirliği Platformu görüş ve beklentilerini açıkladı

Belediye Başkanı Cihan DEMİR'den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Kütahya'da 'Toprak, Ateş, Gelecek' Temalı Uluslararası Konferans Düzenlendi

Van Mimarlar Odası Belediye Eşbaşkanlarını Ziyaret Etti

Eyüpsultan Belediye Başkanı Özmen, Muhtarlarla Çiftalan'da Bir Araya Geldi

KESDER Heyeti Karabük Belediye Başkanı Çetinkaya'yı Ziyaret Etti

Karabük Belediye Başkanı Çetinkaya, Mustafa Ersöz'ün Vefatı Nedeniyle Başsağlığı Diledi