ASELSAN’dan denizlere 'Engin' yetenek

ASELSAN’dan denizlere

ASELSAN’dan denizlere 'Engin' yetenek

Deniz Kuvvetleri’ne üç metreden daha iyi menzil çözünürlüğü ve elektronik karıştırmaya karşı tedbir yeteneği kazandıracak olan Engin Deniz Gözetleme Radarı (DGR) Projesi başlatıldı.

ANKARA (İGFA) - Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile ASELSAN arasında Deniz Kuvvetleri’ne üç metreden daha iyi menzil çözünürlüğü ve elektronik karıştırmaya karşı tedbir yeteneği kazandıracak olan Engin Deniz Gözetleme Radarı (DGR) Projesi başlatıldı.

Bu kapsamda 16’ncı Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF 2023 kapsamında SSB EHRS ile ASELSAN arasında Engin Deniz Gözetleme  Radarı İmza Töreni gerçekleştirildi.

Törene Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Mustafa Murat Şeker, ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol ile ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Akkul katıldı. SSB Başkanı Prof. Dr. Görgün, milli imkanlarla yürütülecek ve Türkiye’ye büyük yetenek kazandıracak projenin hayırlı olmasını diledi.

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, projeyle su üstü hedeflerin tespit ve takibi, dost-düşman ayrımının yapılması, tehdit olabilecek radar sistemlerinin yön ve konum bilgilerinin belirlenmesi mümkün olacağını ve komuta kontrol merkezlerine bilgi aktarımı yapılabileceğini kaydetti. Projenin başlangıç aşamasında, bir adet prototip sistem ve bir adet seri üretim sistem tedariki gerçekleşeceğini söyleyen Akyol, "15’ten fazla yerli alt yüklenici bugüne kadar yurt dışından tedarik edilen radar sistemlerini milli imkanlarla geliştirecek" dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: aselsan’dan denizlere 'engin' yetenek

Kahramanmaraş'ta Kadınlar Sanat Atölyelerinde Buluşuyor

Murat Dalkılıç'tan Boop Kuruçeşme'de unutulmaz gece... Sevgiliyle düet

Kahramanmaraş'ta Tarık Tufan, Oğuz Atay'ın Edebi Mirasını Anlattı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Öğrencilere Trafikte Görünürlük Malzemesi Dağıtıyor

Ardahan'da Trafiği Rahatlatacak 100 Araçlık Açık Otopark Hizmete Açıldı

Türkiye'nin en kirli havası Keşan'da ölçüldü!

Tek Dünya Karadeniz Vakfı, Gana’da yetimhane yeniledi

Eskişehir'de Çocuklara Yerli Malı Haftası'nda Öğretici Atölye

Eskişehir'de Kadınlara Yönelik Ücretsiz Spor Eğitimleri Devam Ediyor

KADIN EMEĞİ İSTANBUL’DA BULUŞUYOR

İBB BAŞKANVEKİLİ NURİ ASLAN’DAN ÖNEMLİ MESAJLAR

İBB'NİN ÜCRETSİZ ALES VE DGS KURSLARI BAŞLIYOR

MARTILIGÖL İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Eskişehir'de Yapraklardan 'Hoş Geldin 2026' Yazısı Oluşturuldu

Toroslar'da 11. Etap İmar Planı Onaylandı, Yatırım Alanı Oluşturuldu