Atabey Gençliği tarih yolculuğunu tamamladı

Atabey Gençliği tarih yolculuğunu tamamladı

Atabey Gençliği tarih yolculuğunu tamamladı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen yüksek hızlı trenle günübirlik İstanbul tarih gezilerine, bu yıl 26 binden fazla öğrenci katıldı.

KONYA (İGFA) - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi olarak Konya’da öğrencilerin milli şuurla ve manevi değerlerle yetişmesine büyük önem verdiklerini vurguladı.

Medeniyet Okulu Projesi kapsamında “Atabey Gençliği Ecdadın İzinde” sloganıyla 11. Sınıf öğrencilerine yönelik sürdürdükleri günübirlik İstanbul tarih gezilerinin gençlere bu manada büyük katkı sağladığına değinen Başkan Altay şu değerlendirmeleri yaptı:

“Proje kapsamında 2024-2025 eğitim-öğretim dönemi boyunca 31 ilçemizden 26 bin 176 gencimizi 64 yüksek hızlı tren seferiyle İstanbul’la buluşturduk. Öğrencilerimiz Selçuklu darülmülkünden Osmanlı’nın payitahtına bir tarih yolculuğuna çıkararak ecdat yadigarı eserleri yerinde görme fırsatı buldu. Bu anlamlı proje sayesinde şu ana kadar toplamda 112 bin 576 öğrencimiz İstanbul’un güzelliklerini görmüş oldu. Bu tür projelerle milli ve manevi değerlere bağlı, kültürel mirasına sahip çıkan bir neslin yetişmesine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Önümüzdeki dönemde de projemizi sürdürerek gençlerimizi İstanbul’la buluşturmaya devam edeceğiz. Destekleri için Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu’na ve TCDD Genel Müdürümüz Veysi Kurt’a şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca gezilere katılan tüm gençlerimize, ailelerine ve emeği geçenlere de teşekkür ediyorum.”

ECDAT YADİGARI MEKANLAR ZİYARET EDİLDİ

Sabah erken saatlerde rehberler eşliğinde Konya’dan Yüksek Hızlı Tren’e binen öğrencilere yolculuk sırasında tarihi karakterlerin canlandırıldığı tiyatro gösterileri sunuldu. İstanbul’da; Ayasofya-i Kebir Camii, Sultan Ahmet Camii ve Meydanı, Gülhane Parkı, Eyüp Sultan Cami başta olmak üzere ecdat yadigarı mekanları ziyaret eden öğrenciler, katıldıkları boğaz turuyla da İstanbul’un güzelliklerine şahit oldu.


Haber Kaynak : İGFA

Gazi Koşusu’na özel film ve yeni iş birliği tanıtıldı!

Gayrimenkulün finansal yol haritası Ankara’da çizildi

Mobil numara taşımada lider operatör

Bursa’da sağlıkta dijital dönüşüm... Karmaşık gerçeklik eğitimi başladı

İBB ders atölyelerinde başvurular başladı

Dr. Ağca İsrail’in İran’a yönelik saldırılarını yorumladı: İsrail'in hedefi rejim değil, nükleer program

İYİ Parti Mardin: İslam Devletleri İsrail zulmüne karşı birlik olmalı!

Önce gülümse sonra ‘Şutla’

Sessiz kalp krizine dikkat! Belirtiler grip sanılabilir!

5 ton çöp toplandı, güneş enerjisi kullanımı arttı

Tuğba Özay’dan “Kafes”e etkileyici klip

Elif Buse Doğan: Hayal ettiğimin hep bir adım ötesindeyim

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kabine sonrası önemli açıklamalar... Devlet aklıyla güçlü gelecek

Erkan Açıngül'den şiir ve müzik harmanı

Bayram boyunca 22 milyon fal yorumlandı