Ayasofya müzeye mi çevrildi? İddialara İletişim'den yanıt!

Ayasofya müzeye mi çevrildi? İddialara İletişim

Ayasofya müzeye mi çevrildi? İddialara İletişim'den yanıt!

İletişim Başkanlığı, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin yeniden müzeye çevrildiği iddiasının doğru olmadığını söyledi.

ANKARA (İGFA) -Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’ne ibadet etmek için gelenler ile kültürel amaçla ziyaret gerçekleştirenlerin ayrılması ve girişlerde oluşan yoğunlukların da önlenmesi amacıyla başlatılan çalışmalarda sona gelinmiş ve düzenleme 15 Ocak itibarıyla hayata geçirilmişti.

Düzenlemeler kapsamında Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin müzeye dönüştürüldüğü iddialarına açıklama İletişim Başkanlığı'ndan geldi.

Başkanlık bünyesindeki Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, söz konusu camiyi ibadet amacıyla ziyaret edenlerden herhangi bir ücret talep edilmediği, sadece kültürel amaçla ziyaret etmek isteyen yabancı turistlerden ücret alınacağının altını çizdi.

Turist olarak giriş yapanların gezi güzergâhı boyunca koruyucu önlemler alındığına dikkati çekilen açıklamada, "Ayrıca QR kod uygulamasıyla hayata geçirilen kulaklıklı sistem ile ziyaretçiler cep telefonlarının kulaklıkları veya sağlanacak tek kullanımlık kulaklıklarla ibadet edenleri rahatsız etmeden, sessiz bir ortamda 23 dilde bilgi alabilecektir" dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Prof. Dr. Ümit Özdağ'dan mücadeleye devam mesajı: Nerede kalmıştık?

LÖSEV’in kahraman çocukları karne sevinci yaşadı

Ümit Özdağ'a hapis cezası ve tahliye kararı!

Tüketici Ürünleri Sektörü'nden son durum raporu: İnovasyonla büyüme çağrısı

Gazi Koşusu’na özel film ve yeni iş birliği tanıtıldı!

Gayrimenkulün finansal yol haritası Ankara’da çizildi

Mobil numara taşımada lider operatör

Bursa’da sağlıkta dijital dönüşüm... Karmaşık gerçeklik eğitimi başladı

İBB ders atölyelerinde başvurular başladı

Dr. Ağca İsrail’in İran’a yönelik saldırılarını yorumladı: İsrail'in hedefi rejim değil, nükleer program

İYİ Parti Mardin: İslam Devletleri İsrail zulmüne karşı birlik olmalı!

Önce gülümse sonra ‘Şutla’

Sessiz kalp krizine dikkat! Belirtiler grip sanılabilir!

5 ton çöp toplandı, güneş enerjisi kullanımı arttı

Tuğba Özay’dan “Kafes”e etkileyici klip